TOB bijna grootste zaalvoetbalclub van Nederland

Algemeen
TOB doet het goed in de zaal.
TOB doet het goed in de zaal. (Foto: aangeleverd)

TUINDORP OOSTZAAN - Voor het derde jaar op rij is TOB de grootste zaalvoetbalvereniging van Amsterdam. Het komend seizoen doet de club uit Tuindorp Oostzaan met maar liefst 34 (!) herenseniorenteams mee aan de KNVB-competitie. Een absoluut record in de 73-jarige geschiedenis van de blauwwitten.

In het gehele district West-1 is TOB met afstand de grootste. De grootste vereniging in de zaal in Nederland is nog steeds Drs. Vijfje uit studentenstad Groningen. Hier voetballen maar liefst 40 heren- en 10 vrouwenteams. Op de tweede plaats komt dan TOB en op de derde stek WIA (Wakker In Alles) uit Rotterdam met 33 teams gevolgd door Hercules uit Utrecht met 31 teams, zvv Den Haag en zvvo Sandow uit Purmerend met 26 teams, Zwaluwen Utrecht’11 met 20 teams, azv Amstelveen, Vrone (St. Pancras) en Potetos (Groningen) met 18 teams en Kosterman (Maarssen) en Voorwaarts (Utrecht) met 17 teams. Vedette/De Remise uit Landsmeer gaat komend seizoen met 10 teams de competitie in.

Aantal voetballeden verdrievoudigd

Bestuurslid Fred Stam: “TOB groeit en bloeit. Vanaf het moment dat TOB, gedwongen door Groen Links-wethouder Kees Diepeveen, in de winter van 2012-2013 van Sportpark De Melkweg naar Sportpark Oostzanerwerf verhuisde is het aantal voetballeden meer dan verdrievoudigd van iets meer dan 200 naar 675 momenteel. Samen met bijna 200 tennisleden, biljarters en donateurs heeft TOB nu 938 leden. Op jacht naar het duizendste lid! Een ongelooflijke prestatie en ontwikkeling.”

Vriendenteams

De Zaalvoetbalafdeling van TOB telt 380 leden. TOB heeft teams van de 2e t/m 7e Klasse. Vrijwel allemaal vriendenteams. Er is een vast contributiebedrag voor het hele seizoen, ongeacht het aantal spelers. Voor het eerst heeft TOB nu ook een jeugdteam in de zaal, JO-15. In de eerste week van september is het zaalvoetbalseizoen 2020-2021 weer begonnen.