Nieuwe prachtplek voor Oostzaanse jongeren

Algemeen
De skatebaan werd meteen uitgeprobeerd.
De skatebaan werd meteen uitgeprobeerd. (Foto: Johan W. Koopmans)

OOSTZAAN - Wat twee jaar geleden begon als een initiatief van enkele jongeren in Oostzaan werd maandag officieel geopend. Jongeren gaven aan een speelplek te willen voor ‘oudere’ jongeren van 12 tot 16 jaar. Ze hadden ideeën genoeg en samen met professionele skaters en ambtenaren werd het project uitgevoerd.

Afgelopen maandag is het nieuwe speelterrein aan De Dors haar geopend. Een park, een herbestraat plein, een vakkundig hernieuwde skatebaan/halfpipe, een fitness-klimtoestel, een vers voetbalveld en basketbalpalen vormen samen een prachtplek voor de jeugd. Jongeren, wethouder en ook ambtenaren zijn trots en blij op het bereiken van deze mijlpaal.

Wethouder Rosemarijn Dral: “Een prachtig staaltje samenwerking en participatie, waar ik met plezier en trots naar kijk. De jongeren kwamen met het initiatief, zij kwamen met handtekeningen van inwoners die hun plan ondersteunden. En zij gaven, met input van enkele ambtenaren over het budget, zelf een presentatie aan de raad. De gemeenteraad keurde het plan goed, mede in verband met duurzaam hergebruik van materialen. Complimenten!” En dan was nu het moment aangebroken het terrein in gebruik kon worden genomen.

Zelfs professionele skaters, Renzo en Kaj, werden ingeschakeld bij de ontwerpsessies. Metaalbedrijf KAAIJK zorgde ervoor dat de oude skatebaan die bij het Twiske stond een tweede leven kreeg. De baan heeft een prachtige skatecurve, duurzaam upgraden was daarom de wens. De baan werd afgebroken, grondig schoon gemaakt, verzinkt en gecoat en weer opgebouwd.