SOK biedt alternatieve atelierroute - de coronaroute

Algemeen
Diverse schilderijen zijn te zien.
Diverse schilderijen zijn te zien. (Foto: Rodi Media/JWvD)

OOSTZAAN – Het is traditie dat de Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars (SOK) rond deze tijd een gezamenlijke tentoonstelling presenteren en hun ateliers open stellen voor het publiek. Dat is dit jaar een beetje anders door de rare tijd waarin we leven.

Dit jaar geen atelierroute, geen kunstenaars die hun werk laten zien in de ‘’backyard’’, maar een alternatieve route door de coronaveilige KunstGreep. Veel talenten zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid, andere talenten zijn steevast gewoon enorm goed in wat ze doen en sommigen gooien het talent over een andere boeg. En wat dan volgt is een zeer interessante tentoonstelling die het bezoeken meer dan waard is.

Deze keer waren de kunstenaars zelf aanwezig om hun publiek te begeleiden langs alle kunstvormen en objecten, daarbij verhalend over de achtergrond en de intentie. Op 17 oktober wordt deze vorm van rondleiden nogmaals aangeboden. Daarvoor is reserveren wel noodzakelijk omdat de rondleidingen in tijdsvakken plaatsvinden. Daarvoor moet dus contact opgenomen worden met de SOK.

Verder is de tentoonstelling zes weken te zien op eigen gelegenheid tijdens de openingstijden van De KunstGreep.

Op 17 oktober volgt opnieuw een rondleiding langs de kunstwerken.