Jill Kooij koestert oranjedroom

Algemeen
Jill in actie.
Jill in actie. ((Foto: Steffen Hoffmann))

OOSTZAAN/NECKARSULM – Het oranje shirt lonkte, maar Jill Kooij moet wachten op de volgende kans. De uit Oostzaan afkomstige handbalster, nu uitkomend in de Duitse Bündesliga, was opgenomen in de voorselectie om volgende maand aan het EK Handbal in Denemarken en Noorwegen deel te nemen. Ze hoort echter niet bij de laatste achttien.

De 24-jarige talentvolle handbalster kwam via VOC bij Dalfsen terecht. Dat was voor haar niet het eindstation. Na vier jaren was ze klaar voor een overstap naar het buitenland. Ze is ‘in de markt gezet’, zoals dat in handbalkringen heet, en de Neckarsulmer Sport-union wilde haar graag in de gelederen opnemen.

“Het was in twee weken geregeld”, blikt ze terug. “Het eerste jaar was zwaar. Weg van huis, weg van mijn vriend, weg van Nederland. Maar nu gaat het goed.”

Dat mag blijken uit de prestaties binnen de lijnen. Als cirkelloopster is ze een vaste waarde voor de Duitse ploeg. En kennelijk is dat bij het Nederlandse Damesteam opgevallen. Samen met nog vierendertig handbalsters was Jill in de voorselectie voor het EK opgenomen. Bijna de helft zou afvallen en Jill maakte zich weinig illusies. “De voorselectie vond ik al een hele eer. Maar ik blijf ambitieus. Al zou ik maar met het nationale team mee kunnen trainen. Dat is nu mijn doel.”