DEV zoekt vrijwilligers

Algemeen
Connie Roco en Hetty de Lange zorgen ervoor dat menig Oostzaans kind wekelijks lekker in beweging is.
Connie Roco en Hetty de Lange zorgen ervoor dat menig Oostzaans kind wekelijks lekker in beweging is. ((Foto: Aangeleverd))

OOSTZAAN - Gymvereniging DEV is al 110 jaar actief in Oostzaan. Helaas heeft de club dat jubileum dit jaar niet kunnen vieren, vanwege corona natuurlijk. Ondanks corona gaat het hartstikke goed met de vereniging, want het ledenaantal zit flink in de lift. Jong en oud sporten bij deze gezellige vereniging in het hart van Oostzaan.

In al die 110 jaar zijn vrijwilligers de drijvende kracht achter de vereniging. En daar wringt nu net de schoen. Ondanks een stijgend ledenaantal, valt het niet mee om de club draaiende te houden. Dit jaar heeft de vereniging afscheid genomen van twee zeer ervaren en betrokken bestuursleden, Hetty de Lange en Simon Goede.

Tijdens de algemene ledenvergadering afgelopen najaar, waarbij beiden afscheid namen, kreeg Hetty ook nog een Zilveren Jol uitgereikt door Rosemarijn Dral, voor al haar inzet in de 44 (!) jaar dat zij bestuurslid was. Simon was maar liefst 18 jaar actief in het bestuur. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om! Hetty blijft gelukkig nog wel training geven. Samen met Connie Roco zorgt zij ervoor dat menig Oostzaans kind wekelijks lekker in beweging is. En zoals op de foto te zien is, levert dat een hoop plezier op.

Ook komend jaar zullen waarschijnlijk weer enkele bestuursleden afscheid nemen. Zonder extra hulp van enthousiaste vrijwilligers, komt het voortbestaan van deze mooie sportclub dus mogelijk in gevaar. Daarom is de club hard op zoek naar mensen die een handje willen helpen. Alles is welkom: meedenken over het reilen en zeilen van de vereniging, helpen bij het organiseren van een activiteit. Of Oostzaners die hun netwerk willen inzetten om anderen actief te krijgen of sponsoren te werven. Praktische hulp, creatieve ideeën, alle beetjes helpen.

In deze tijd, waarin veel huishouders twee banen combineren met een druk gezinsleven, is het steeds lastiger om vrijwilligers te vinden en te binden. Daarom houdt DEV het nadrukkelijk zo laagdrempelig mogelijk. Al met een paar uurtjes per jaar kun je een welkome bijdrage leveren. Je krijgt er gegarandeerd mooie ervaringen en veel dankbaarheid voor terug. Mensen die het leuk vinden om training te geven, zijn overigens ook van harte welkom bij DEV.

De vereniging roept geïnteresseerden op om contact op te nemen. Wil je je kort, lang, eenmalig of vaker inzetten, laat het dan weten. Ook voor meer informatie, is een mailtje naar secretariaat@dev-oostzaan.nl snel gestuurd. Hopelijk levert dit snel extra inzet op, want het zou toch eeuwig zonde zijn als DEV de 115 jaar niet gaat halen.