Drie Oostzaanse ondernemers starten elders eigen droombedrijf

Algemeen
De Moat.
De Moat. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Het ondernemerschap in Oostzaan kent geen grenzen. Drie ondernemers uit het dorp zijn respectievelijk in Gelderland, Drenthe en Oostenrijk een prachtig bedrijf gestart.

Dat geldt onder meer voor Rob en Saskia de Waal. Saskia heeft in Oostzaan het bekende oud Hollandse snoepwinkeltje Rosa met de heerlijke Leonidas-chocolade op de kaart gezet. Na haar massageopleiding startte ze een massagesalon op het Zuideinde. Hun droom werd werkelijkheid na een zoektocht van tien jaar. Familie en vrienden geloofden er bijna niet meer in, maar eindelijk hebben ze hun droomboerderij gevonden in Gelderland.

Na vier jaar keihard werken, waarbij in het eerste jaar alleen maar is verbouwd, staat er nu een compleet B&B en Wellness De Waalhoeve in Angerlo, drie kilometer van Hanzestad Doesburg Daar ontvangen ze vanuit heel Nederland en daarbuiten gasten. Ook uit Oostzaan zijn er al veel gasten geweest en ze hebben met deze mensen nog steeds contact.

Saskia is Ambassadeur en heeft in het bestuur gezeten van Liemerstrots. Dit is een stichting ter bevordering van de lokale streekproducten. Ze hebben een prachtige fietskaart ontwikkeld met alle aangesloten streekgenoten en ambassadeurs waarmee je langs alle boerderijen gaat en je lokale producten kunt kopen. Ook in het uitgebreide ontbijt van de B&B keren deze streekproducten terug. 

De Wellness met 65 vierkante meter sauna, jacuzzi, infraroodsauna met full-spectrum stralers voor dieptewerking op de spieren en gewrichten, Turks stoombad en luxe douches zijn te boeken als privé-arrangement en een duo-massage kun je erbij boeken. Heerlijk met zijn tweeën geheel privé genieten en relaxen. Ook een lokale proeverijplank kuan je erbij reserveren.  Met een 9,3 op Booking en Bedandbreakfast Nederland staan ze hoog aangeschreven tussen de vele reviews.

Villa Zeppelin

Irma, die we kennen als juf van De Kweekvijver, heeft met haar man Robbert Keijzer een prachtig pand gekocht in Mühlbach, Oostenrijk. In het schitterende Wildkogel Ski Arena-gebied in Salzburg ligt hun Villa Zeppelin. Met drie appartementen combineert het de charme van houten lambrisering en modern comfort. Het chalet ligt in een rustige omgeving, maar dicht bij lokale voorzieningen en de mooie natuur met vele bezienswaardigheden, zoals de Krimml-watervallen, de langste rodelbaan ter wereld, schitterende wandelpaden en bovenal het indrukwekkende skigebied. Op social media plaatsen Irma en Robbert de mooiste en leukste bezienswaardigheden en je kunt er ‘s zomers én ’s winters terecht,

Villa Zeppelin kent een rijke historie en dateert uit 1922. Graaf Ferdinand Ludwig Karl von Zeppelin, de oudste zoon van de broer van de uitvinder van de luchtschepen, heeft in 1927 het huis gekocht en was zeer betrokken bij het ontwikkelen van het juiste gasmengsel die in de luchtschepen gedaan moest worden. 

Irma leidt je graag rond en vertelt je alles over de drie appartementen waarvan er twee geschikt zijn voor vier à zes personen. Bij boeking krijg je als gast een Nationalpark-Zomerkaart waarmee je in meer dan zestig attracties kan en in de bergbahnen naar boven kunt voor adembenemende vergezichten.

Mini-camping De Moat

In Dalfsen ligt mini-camping De Moat waar Pieter en Ilona Lust in november 2020 zijn gestart met twaalf comfortplaatsen en twee veldjes met elk drie plaatsen. Hun droom komt na jaren uit. Pieter ging met prepensioen en Ilona stopte met haar werk bij een uitvaartcentrum. Een avontuur in het buitenland vonden ze iets te ambitieus vanwege hun kinderen en de taal. In november 2020 is de koop gesloten nadat ze een advertentie zagen waarin mini-camping De Moat werd aangeboden. 

Er moest behoorlijk wat gebeuren vanwege het flinke achterstallig onderhoud . Met behulp van familie en vrienden werd alles voortvarend aangepakt zodat de opening op 1 april jongstleden plaats kon vinden met de start van het nieuwe seizoen. De Moat bouwt op een aantal vaste gasten en via online komen er ook nieuwe reserveringen binnen. Ook vanuit Landsmeer en Oostzaan komen vakantiegangers richting Dalfsen. 

De natuurlijke omgeving valt bij veel gasten goed in de smaak. Mooie ruime plaatsen en schoon sanitair en vanaf de camping kan je direct de prachtige omgeving verkennen. Ilona en Pieter geven de gasten een gastvrij ontvangst en zorgen ervoor dat ook de vakantiewoning die ze hebben gecreëerd leuk is ingericht en van prima bedden zijn voorzien. Onder de overkapping kun je ook met minder mooi weer prima zitten.

Als oud Oostzaners vinden Rob, Saskia, Irma, Robbert, Ilona en Pieter het ontzettend leuk om gasten uit Oostzaan en omgeving te ontvangen. Je kunt ze op Facebook en instagram vinden maar ook op hun eigen websites. Neem een kijkje en laat je in de watten leggen deze winter bij: Rob en Saskia De Waal, B&B en Wellness De Waalhoeve, Ganzepoelweg 7 Angerlo (www.dewaalhoeve.nl), Irma en Robbert Keijzer, Villa Zeppelin, Mühlbach 24, 5733 Bramberg am Wildkogel, Oostenrijk (www.villazeppelin.com) en Ilona en Pieter Lust, mini-camping De Moat, Tolhuisweg 15, Dalfsen (www.campingdemoat.com).

De Waalhoeve.
Villa Zeppelin