Bel Canto op koers met musical ‘de Jantjes’

Algemeen
Eindelijk mag Bel Canto de bekende musical opvoeren.
Eindelijk mag Bel Canto de bekende musical opvoeren. (Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - Drie weken voor de première van ‘de Jantjes’ in april 2020, stond musicalvereniging Bel Canto uit Oostzaan helemaal klaar om het stuk op de planken te brengen. Helaas gooide corona roet in het eten, maar nu gaat het er toch echt van komen: op 13, 14, 20 en 21 november. Er wordt flink geoefend met zang en dans en momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet wat betreft de regie, zodat alles er prachtig uit komt te zien.

‘De Jantjes’ is een stuk van Herman Bouber, dat zich afspeelt in de Jordaan en dan voornamelijk in het café van Tante Piet en in Nederlands-Indië. Met onvervalste Amsterdamse humor wordt de kijker meegesleept in het verhaal van de drie Jantjes, beter bekend als ‘de Dolle’, ‘de Schele’ en ‘Blauwe Toon’. Als ze hun dienstplicht hebben vervuld bij de marine, gaan ze weer als gewone burgers door het leven. Maar dat leven blijkt zwaar tegen te vallen. Geldproblemen en liefdesperikelen maken dat ze voor zes jaar tekenen voor het Nederlands-Indische Leger. De hele buurt zwaait ze uit en na zes loodzware jaren keren ze terug en is hun blik op het leven en de wereld voorgoed veranderd. Maar in de Jordaan gaat het vertrouwde leven gewoon door alsof ze nooit zijn weggeweest.

Liedjes als ‘Wordt nooit verliefd’, ‘Dat zijn onze Jantjes’, ‘O, mooie Westertoren’, ‘Nou, tabé dan’ en ‘In de Jordaan’ zijn voor velen klassiekers.

In het weekend van 13 en 14 november en in het weekend van 20 en 21 november wordt deze bekende musical opgevoerd in theater De Kunstgreep in Oostzaan op twee zaterdagavonden en op twee zondagmiddagen. Nieuwsgierig en enthousiast geworden? Zin in een heerlijke avond of middag uit? Koop dan vanaf nu kaarten via www.belcanto-oostzaan.nl  of bel 075-6841985.