De Jantjes komen binnen
De Jantjes komen binnen (Foto: Pim Beudeker)

De Jantjes in Oostzaanse stijl

Algemeen

OOSTZAAN – Elk jaar zijn er twee weekenden in november in theater de KunstGreep gereserveerd voor Bel Canto. Zo ook dit jaar. En in die weekenden bracht de musical groep zowel op de zaterdagavond als op de zondagmiddag de bekende musical ‘De Jantjes’.

Het oorspronkelijk plan was om deze musical al vorig jaar op de planken de brengen. Dan zou het namelijk precies honderd jaar geleden zijn dat de musical voor het eerst werd gespeeld. Helaas gooide ook hier de coronapandemie roet in het eten. 

Anderzijds in 1921 werd er ook een mijlpaal bereikt. Toen werd de driehonderdste voorstelling gespeeld. Dus honderd jaar later de beurt aan Bel Canto met vier voorstellingen. Na de repetities in 2020 die niet tot een voorstelling leidden, werd de inspanning nu wel beloond. Al weken gonsde het binnen Bel Canto rond dat men echt uitkeek naar de voorstellingen. En daarmee beloonde ze ook het publiek dat er ook naar uitkeek om de voorstelling bij te wonen. 

In een goed gevulde zaal genoot het publiek zichtbaar. En het was ook te horen. Want aan de uitnodiging bij aanvang van de musical om de bekende liedjes mee te zingen werd luidkeels gehoor gegeven. Het spel van Bel Canto bruiste van enthousiasme. Dat maakte kleine foutjes als een haperende microfoon of een valse noot meer dan goed. Als het publiek door het getoonde enthousiasme van de spelers dat al gemerkt zou hebben. Een puntje van kritiek zou kunnen zijn dat het plat Amsterdams er nauwelijks uit kwam. Maar mag je dat wel verwachten van een Oostzaanse vereniging met spelers die er hard aan gewerkt hebben om deze musical neer te zetten? 

Mooi waren de intermezzo’s van liedjes die voor het gesloten doek plaats vonden. Zo konden achter het doek de nodige decorwisselingen aan het gezicht van het publiek onttrokken worden. En dat decor was in al zijn eenvoud schitterend. Vooral bij het begin van het tweede deel. Daar waar twee camouflagenetten links en rechts van het podium door de uitlichting een indruk gaven van een echt tropisch oerwoud.  

Pim Beudeker

De cast (zonder Blauwe Toon) dankt het publiek.
Afbeelding
De wereld een beetje mooier maken Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
'Eens loop je tegen de lamp' Nieuws 30 jan, 11:56
Afbeelding
Samen muziek maken bij Excelsior Cultuur 30 jan, 11:20
Afbeelding
Gevarieerd zondagmiddagconcert Uitgaan 30 jan, 10:34
Afbeelding
Gemeente Oostzaan schenkt hospice Het Tij € 10.000,00 Nieuws 27 jan, 13:06
Afbeelding
Asteroïde scheert langs aarde Algemeen 26 jan, 12:28
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Martin Vonk nieuwe voorzitter IJsclub Centrum Oostzaan Nieuws 24 jan, 11:07
Afbeelding
Kansen Oostzanerveld in kaart Nieuws 24 jan, 09:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:58
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:48
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.