Klimpark Twiske door aanpassing coronamaatregelen voorlopig heropend

15 jan, 15:08 Algemeen

OOSTZAAN - Naar aanleiding van de persconferentie over nieuwe coronamaatregelen van 14 januari hebben gemeente Oostzaan en het Klimpark Twiske onderling overleg gehad of het Klimpark binnen de regels van de rijksoverheid open mag.

De rijksoverheid geeft aan dat als het niet volledig duidelijk is of de locatie aangeduid mag worden als sportlocatie, dit dan tijdelijk bepaald mag worden door de gemeente. Met deze toevoeging, die nieuw is gecommuniceerd na de persconferentie van 14 januari, heeft de gemeente Oostzaan besloten dat het klimpark open mag. Uiteraard wordt hierbij benadrukt om dit binnen de verdere coronamaatregelen te verzorgen door de ondernemer.

Belangrijk detail hierbij is dat het uitwerken van de nieuwe formele coronamaatregelen vaak enige dagen in beslag neemt. Daarna worden de nieuwe aangekondigde regels ook daadwerkelijk officieel vastgelegd. Het gebeurt regelmatig dat in die periode regels op detail veranderen. Gemeente Oostzaan en het Klimpark Twiske zijn beide bewust van het risico dat de regel dus nog aangepast kan worden met daarbij de consequentie dat het klimpark dan helaas alsnog moet sluiten.

Indien dit het geval is, zou dit zeer te betreuren zijn voor zowel de gemeente Oostzaan als het Klimpark Twiske. En zeker ook voor alle bezoekers die van het klimpark willen genieten. Maar de gemeente is genoodzaakt om de regels van de rijksoverheid op te volgen en uit te voeren. Beide organisaties hebben daar met elkaar goed over gesproken. “ oor nu zijn we blij dat we gehoord zijn en veel begrip vanuit de gemeente hebben gekregen. Met elkaar hebben we gekeken naar wat wel mogelijk is”, aldus Rob Broekema van Klimpark Twiske.

Burgemeester Polak hoopt oprecht dat het niet tot een sluiting komt en is blij dat door het constructieve gesprek en zoeken naar mogelijkheden deze voorlopige oplossing is gevonden.

Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Burgemeester maakt kennis met Belbus Algemeen 25 mei, 16:32
Afbeelding
Memorabele metamorfose bij Compaen Algemeen 25 mei, 13:17
Afbeelding
College Oostzaan geïnstalleerd Algemeen 25 mei, 09:36
Afbeelding
Sterrenwacht Vesta viert 50-jarig bestaan Algemeen 24 mei, 16:43
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Ik en mijn HEMA-worst Algemeen 21 mei, 20:24
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
Brommobiel op de kop geraakt in Oostzaan 112-nieuws 20 mei, 02:18
Afbeelding
Let’s Dance met Concordia Algemeen 19 mei, 11:06
Afbeelding
Turnjongens DEV in de prijzen Algemeen 18 mei, 15:57
Afbeelding
‘Er zijn zoveel incidenten waarbij wij hulp en bijstand bieden’ Algemeen 18 mei, 15:35
Afbeelding
Eigen(tijdse) uitvoering Tsjechov De Musical Algemeen 18 mei, 13:47
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.