‘Gelukkig bestaan wij nog’

Algemeen
Burgemeester Polak op bezoek.
Burgemeester Polak op bezoek. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Burgemeester Polak en wethouder Monen hebben alsnog een bezoek gebracht aan Drukkerij Van Wijk, dat al 122 jaar in Oostzaan is gevestigd.

Bedrijven zijn zeer belangrijk voor een stad of dorp. Ze brengen levendigheid, reuring, werkgelegenheid, welvaart en dergelijke. Om bedrijven af en toe te laten weten hoezeer ze geapprecieerd worden in hun woonplaats, had burgemeester Marvin Polak samen met wethouder Rob Monen in de Week van de Ondernemingen (tweede week van november) een bezoek willen brengen aan een bedrijf dat al 122 jaar in Oostzaan gevestigd is: Drukkerij Van Wijk. Corona stak daar echter een stokje voor, zodat dit bezoek werd uitgesteld naar 3 februari jongstleden.

Ruben van Wijk, de directeur van het bedrijf, de vierde generatie van de Van Wijken, is verheugd over de aandacht die geschonken wordt aan de bedrijven in zijn algemeenheid. “De coronacrisis maakt het ons, ondernemers, niet makkelijk. Gelukkig bestaan wij nog en het lijkt de goede kant op te gaan, maar erg veel spek hebben we niet meer op de botten.” Burgemeester Polak toonde zich bijzonder betrokken en begripvol voor de problemen die door corona zijn opgeworpen. De welgemeende belangstelling van de Oostzaanse bestuurder werd door Ruben van Wijk zeer gewaardeerd.

Barbara van Wijk