Tuindorp Oostzaan viert 101-jarig bestaan

Algemeen
Dries Roelvink treedt tijdens de braderie op.
Dries Roelvink treedt tijdens de braderie op. (Foto: Aangeleverd)

TUINDORP OOSTZAAN – Corona haalde een dikke streep door de plannen om de honderdste verjaardag van Tuindorp Oostzaan te vieren. Maar het feestcomité laat zich niet kennen. Op zaterdag 23 april, twee dagen na de honderdeerste verjaardag, wordt er alsnog feest gevoerd met een braderie en muziekfestijn op het Zonneplein.

Door Marcel van Stigt

De plannen stonden in de steigers, een grote groep vrijwilligers was druk bezig met de voorbereidingen en heel Tuindorp had er zin in. Maar de mooie plannen om het eeuwfeest te vieren schoven noodgedwongen door. “Alleen het jeu de boules-toernooi is nog doorgegaan, met anderhalve meter afstand”, vertelt mede-organisator Piet de Roo. “We hebben daarna de persconferenties afgewacht en hebben vorig jaar nog wel de kerstmarkt kunnen houden. Geen optredens echter, maar alleen muziek op de achtergrond, en geen omroeper. De honderdvijftig prijzen van de loterij hebben we zelf uitgedeeld. Net vóór de kerstmarkt werd bekendgemaakt dat evenementen aan banden zouden worden. Heel jammer.”

Braderie op het Zonneplein

De kerstmarkt werd goed bezocht en daarmee werd onderstreept dat de behoefte aan een gezellig feestje in Tuindorp Oostzaan nadrukkelijk aanwezig is. Een reden te meer om alsnog uit te pakken. En dus wordt op zaterdag 23 april de honderdeerste verjaardag van Tuindorp Oostzaan gevierd met een braderie op het Zonneplein. Deze duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Voor kinderen komen er enkele attracties, zoals een draaimolen. Vóór het Zonnehuis komt een podium te staan en daar treden vanaf 13.00 uur diverse artiesten op, met dank aan Tuindorper Joop Olthof die uit zijn Radio Astrolight-tijd diverse contacten heeft overgehouden. Onder meer Dries Roelvink, Ramon Beense en Willeke d’Estelle treden op.

Meer activiteiten

Bij deze braderie zal het niet blijven. Ook het Mercuriusplein wordt bij de festiviteiten betrokken en er zijn meer activiteiten in voorbereiding. Denk aan een klaverjastoernooi fotowedstrijd (start 1 maart), bakwedstrijd (1 maart), darttoernooi (12 maart), speurtocht (12 maart), zeepkistrace (27 maart), kinderoptocht (16 april), fototentoonstelling (23 april), theatervoorstelleng (24 april), kermis, karaoke en schminken (5 mei), dierendag (15 mei) en voetbalwedstrijd (4 juli). 

Maar nu eerst de braderie organiseren. Winkeliers, verenigingen en particulieren kunnen voor € 22,50 een kraam van drie meter huren. Interesse? Bel Joop Olthof (06-53977003) of Wilma van Ankeren (06-15383335).