Wethouder Dral plant eerste boom op Kerkstraat

Algemeen
Er moest wel wat wind worden getrotseerd, maar daardoor liet de wethouder zich niet tegenhouden.
Er moest wel wat wind worden getrotseerd, maar daardoor liet de wethouder zich niet tegenhouden. (Foto: Gemeente Oostzaan)

OOSTZAAN - Wethouder Rosemarijn Dral heeft op Valentijnsdag de eerste boom op de Kerkstraat geplant. Daarmee is het startschot gegeven voor het aanplanten van groen in deze straat.

De Kerkstraat krijgt een nieuwe uitstraling. Oversteekplaatsen zijn al verbeterd, fietsstroken verbreed en stoepen ruimer gemaakt. Dat zorgt niet alleen voor een ander gezicht, maar ook voor een veiligere verkeerssituatie. Het project loopt volgens plan; de laatste fase is bijna in zicht.

Groener gezicht

Er wordt ook gewerkt aan een groener gezicht. Wethouder Dral stak op Valentijnsdag haar handen uit de mouwen en plantte voor de deur van nummer 180 de eerste boom. Het is een Amber, een sierboom. Hierna volgen er nog negenentachtig. Er komen daarnaast zevenduizend struiken bij voor een nog groener resultaat.

Afwisselend kleurpatroon 

De verschillende planten en bomen zorgen elk jaargetijde voor een afwisselend kleurpatroon. De gemeente is blij met het goede contact met de bewoners en hun inspraak.