Gemeente Oostzaan verlengt samenwerking met Local Heroes

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Gemeente Oostzaan)

OOSTZAAN - Gemeente Oostzaan verlengt de samenwerking met het maatschappelijke diensttijdprogramma voor jongeren, Local Heroes. Na een succesvolle eerste periode in de Zaanstreek heeft wethouder Niels Bonenkamp hier 16 februari een convenant voor ondertekend. “Ik ben heel blij dat we verder gaan met Local Heroes. De editie in Oostzaan vorig jaar was een groot succes. Dit project vormt wat mij betreft de ontbrekende schakel tussen jeugdzorg en (klassiek) jongerenwerk. Local Heroes gaat niet uit van problemen, maar van kansen en mogelijkheden”, aldus Bonenkamp. 

Door mee te doen aan Local Heroes kunnen jongeren hun talenten en interesses ontdekken. De afgelopen twee jaar hebben in de Zaanstreek honderdeenenveertig jongeren verdeeld over twaalf groepen deelgenomen aan dit programma. Ze geven bijvoorbeeld taalles aan statushouders, maken hygiënepakketjes voor daklozen of organiseren een activiteit voor de buurt. In Oostzaan heeft Local Heroes onder meer geholpen bij ‘tafelen in de kerk’ en de jaarlijkse huttenbouw.

Wat is Local Heroes? 

Local Heroes is een programma voor jongeren van veertien tot en met  zevenentwintig jaar in de gemeenten Oostzaan, Wormerland en Zaanstad. Het programma is bedoeld voor jongeren die niet goed weten hoe ze verder moeten. En die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een passende invulling voor een tussenjaar. Jongeren ontwikkelen in zes maanden tijd (twintig uur per week) hun talenten en zetten die in om anderen te helpen. Ze krijgen, naast persoonlijke begeleiding, ook interessante trainingen en workshops waar ze hun leven lang iets aan hebben. Aan het einde van het programma krijgen ze een officieel certificaat. 

Hoe meld ik me aan voor Local Heroes? 

Interesse? Aanmelden kan via https://localheroes-mdt.nl of met een app naar 06-40038281 (Nynke Coenraads).