‘De burger is gediend bij rust en stabiliteit’

Algemeen
Rosemarijn Dral.
Rosemarijn Dral. ((Foto: Barbara van Wijk ))

Hoewel deze uitslag ten aanzien van dezelfde verkiezingen van 2018, 118 stemmen minder is, is Rosemarijn toch verheugd, voornamelijk met de opkomst van de kiezers, namelijk 57,2%, tegenover de landelijke opkomst van 50,3%.

OOSTZAAN - Maandagochtend om tien uur werden de definitieve uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart officieel bevestigd. Ten opzichte van de voorlopige uitslagen zijn er geen wijzigingen bekend gemaakt. Dat betekent dat de VVD als winnaar uit de bus komt met 1658 stemmen, waarvan 1169 voorkeursstemmen voor fractievoorzitter Rosemarijn Dral.

door Barbara van Wijk

Dat de VVD afdeling Oostzaan een aantal stemmen is kwijtgeraakt wijt Rosemarijn aan de landelijke politiek die erg laag scoort, maar desondanks scoort de Oostzaanse VVD afdeling met 38,3% als hoogste aantal stemmen van Nederland. Voor Rosemarijn is het duidelijk dat dit komt door de kleinschaligheid. “In een klein dorp staat de politiek dichter bij de mensen. Volgens haar is de politiek in Oostzaan bereikbaar, aanspreekbaar en toegankelijk. “Dat is landelijk wel anders, de politiek is te ver weg,” aldus Rosemarijn. 

Wat de formatie van een nieuwe coalitie betreft, daarmee wordt flink vaart gemaakt. De informatierondes zijn al begonnen. Diverse gesprekken hebben al plaatsgevonden. “Eerst gaan we maar eens kijken met welke partijen en hun ideeën we het best overeenstemmen. Helaas heeft D66 afgehaakt, maar samen met de andere partijen (GroenLinks, PvdA, CDA) hopen we er snel uit te komen, maar het gaat erom dat we een stabiel bestuur gaan bereiken. In het afgelopen jaar waren er aardig wat strubbelingen, dat hopen we in deze nieuwe coalitie te voorkomen. De burger is gediend bij rust en stabiliteit in het bestuur van het dorp en dáár proberen we voor te zorgen. Ook is een stabiel daadkrachtig bestuur van belang voor onze positie in de regio. Ik heb er alle vertrouwen dat dát zal lukken.”

Burgemeester Polak heeft de definitieve uitslag bekendgemaakt.