Vier DEV-dames jubileren

Algemeen
Vanaf links: Aafke Majoor, Sammy Koch en Astrid Lindström. Reni Spek ontbreekt op de foto.
Vanaf links: Aafke Majoor, Sammy Koch en Astrid Lindström. Reni Spek ontbreekt op de foto. (Foto: Barbara van Wijk )

OOSTZAAN - Het was feest bij gymnastiekvereniging DEV-Oostzaan. Maar liefst vier dames jubileerden op woensdag 30 maart. Ze werden tijdens de algemene ledenvergadering in de bloemetjes en in het zonnetje gezet. Ook werden zij verrast met een mooie gegraveerde vaas en als kers op de taart ontvingen zij een speciale eervolle speld van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. De jubilarissen zijn: Reni Spek, Sammy Koch, Astrid Lindström en Aafke Majoor. Helaas kon Reni niet aanwezig zijn op deze grote dag, maar doorgaans is ze er altijd overal bij.

door Barbara van Wijk

Als vijftienjarig meisje kwam Reni bij DEV en ze is er altijd gebleven. Inmiddels is ze eenenveertig jaar en zesentwintig jaar lid, net als Sammy en Astrid, die ook al vijfentwintig jaar bij DEV sporten. Zij kwamen beiden al als vijfjarig kleutertje bij de kleutergym van DEV, daarna stroomden ze alle drie door naar Acrogym en weer later gingen ze assisteren bij verschillende groepen. Sammy volgde een cursus betreffende acro-jurylid en Reni werd ook nog jurylid bij wedstrijden. Astrid behaalde uiteindelijk haar Assistent niveau 3 diploma zodat zij haar eigen groepen les mag geven. Ook zit Astrid zit al ruim tien jaar in het bestuur van DEV. Zij regelt vooral de juryzaken, ze jureert zelf ook graag voor zowel het dames- als herenturnen en acro. Bovendien zit ze in het Rayonbestuur. 

Aafke is al zestig jaar lid. Ze was bijna zeven jaar toen ze begon bij DEV in de Kerkbuurtschool. Ze deed mee aan diverse uitvoeringen. Zij is op een gegeven moment overgestapt naar Bodyshape en dit doet ze nog steeds altijd elke week, maar ze bleef ook assisteren bij de turnlessen, ook tijdens wedstrijden. Aafke is bij elk evenement van DEV te vinden en zij staat altijd klaar om te helpen bijvoorbeeld bij het Sinterklaasfeest of de disco.

Deze vier toppers hebben allen met elkaar gemeen dat ze duidelijk hun sporen bij DEV verdiend hebben. DEV is een belangrijk deel van hun leven geworden. Ze hebben hun ziel en zaligheid in de sport en in de club gelegd en zijn ook vast van plan hiermee door te gaan. Het bestuur is heel blij met hen en hun positiviteit, ze willen altijd wel de helpende hand bieden en Reni zelfs bij de schoonmaakochtenden, wedstrijden en andere evenementen. Deze mensen verdienen echt een pluim want ze zijn goud waard voor de vereniging. 

Vaak wordt gedacht dat gymnastiek hetzelfde is als turnen, maar dat is niet zo. Gymnastiek is een verzamelnaam voor allerlei soorten lichamelijke oefening, waar turnen onder valt. Turnen is dus een vorm van gymnastiek maar gymnastiek is een ruimer begrip. Daar vallen ook bijvoorbeeld ritmische gymnastiek, trampolinespringen, streetdance, peuter- en kleutergym en aerobics onder. Turnen is een atletische wedstrijdsport waarbij fysieke kracht-, lenigheids- en evenwichtsoefeningen worden uitgevoerd, eventueel met gebruikmaking van toestellen, zoals evenwichtsbalken, bruggen, paarden en ringen. 

Dat er zoveel jubilarissen bij DEV zijn is niet zo vreemd. Wie eenmaal geraakt is door deze tak van sport zal niet snel afhaken. Het is gezellig, je houdt je conditie op peil en voelt je topfit. Er is een groot aanbod aan lessen, acrogymnastiek, ouder-peutergym, bodyshape, recreatief volleybal en breedtesport voor 55 plussers, gymmen en turnen op diverse niveaus voor verschillende leeftijden, zodat er voor iedereen wel een geschikte afdeling is. Dit kan zowel recreatief als competitief maar… heel belangrijk: plezier staat altijd voorop. Iedereen is welkom, van beginners tot gevorderden, van jong tot oud, iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. 

Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens vrijblijvend kijken, doe gezellig een proeflesje mee, het verplicht je tot niets. Op de site vind je de mogelijkheden, de tijden en de twee locaties: Sporthal Oostzaan en De Greep. Zie voor meer informatie https://www.dev-oostzaan.nl/.