VVD en PVDA vormen nieuwe coalitie in Oostzaan

Algemeen

Als grootste partij heeft de VVD direct na de verkiezingen van 16 maart alle partijen uitgenodigd voor een informerend gesprek. Doel van dit gesprek was om, kijkend vanuit de verkiezingsuitslag, na te gaan met welke partijen een coalitieakkoord bereikt kon worden.

OOSTZAAN - De VVD en PvdA vormen de nieuwe coalitie in Oostzaan. Het coalitieakkoord wordt op maandag 16 mei om 19.00 uur getekend.  

Met uitzondering van D66 hebben alle partijen gebruik gemaakt van deze uitnodiging. Al snel bleek dat de VVD en de PvdA met elkaar wilden verkennen of het sluiten van een coalitieakkoord tot de mogelijkheden behoort. In de afgelopen weken hebben hier de gesprekken over plaats gevonden en nu melden VVD en PvdA dat ze eruit zijn. 

Het coalitieakkoord wordt op maandag 16 mei om 19.00 uur getekend en op 23 mei tijdens de raadsvergadering wordt dit toegelicht en besproken. De wethouders die deel uitmaken van het college 2022-2026 worden dan geïnstalleerd. Er zijn drie kandidaat wethouders en deze worden de komende periode gescreend.

Over de inhoud van het coalitieakkoord kan nu nog niets naar buiten gebracht worden. Maar beide partijen geven wel aan dat zij ook als doel hebben om een stabiel bestuur te willen hebben. Om vanuit stabiliteit verder te bouwen aan Oostzaan. Om die reden zijn ook de wensen van de andere partijen zoveel mogelijk meegenomen in het coalitieakkoord.