Dodenherdenking in Oostzaan: diep respect en leedwezen

Algemeen
Een krans namens het college.
Een krans namens het college. (Foto's: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Groot was de belangstelling tijdens de Dodenherdenking bij het verzetsmonument op woensdagavond 4 mei achter het gemeentehuis. Na twee jaar coronapauze kon er weer een bijeenkomst georganiseerd worden waaraan veel Oostzaners konden deelnemen. 

door Barbara van Wijk

Tijdens de twee minuten stilte kon je een speld horen vallen. Alle aanwezigen verzonken in hun eigen gedachten. Het Wilhelmus maakte een eind aan de twee minuten stilte, waarna indrukwekkende verhalen werden uitgesproken, onder anderen door burgemeester Marvin Polak en Aad Bakker. De jeugd liet zich hierbij niet onbetuigd.

De vlag werd ceremonieel gehesen, de muziek van Crescendo speelde toepasselijke muziek, waarna de kranslegging door het College van B & W. plaatsvond. De prachtige boeketten van onder meer alle politieke raadsfracties, instellingen, verenigingen, oudheidkamer getuigen van het diepe respect en leedwezen waarmee de overledenen geëerd en herdacht worden.

Na afloop was er in het Atrium van het gemeentehuis koffie en thee voor alle aanwezigen, onder begeleiding van muziekvereniging Concordia. 

De vlag wordt gehesen.
Crescendo zorgde buiten voor de muziek.
Stilstaan bij de gevallenen.