Martin Wörsdörfer (VVD) derde wethouderskandidaat gemeente Oostzaan

Algemeen

OOSTZAAN - VVD en PvdA in Oostzaan hebben de beoogde collegevertegenwoordiging bekendgemaakt. De coalitie draagt drie wethouders voor: Rosemarijn Dral van de VVD, Eelco Taams van de PvdA en Martin Wörsdörfer, eveneens van de VVD. Op maandag 23 mei worden de wethouders geïnstalleerd. Vervolgens maken zij verdere afspraken over de portefeuilleverdeling. 

Rosemarijn Dral was in de coalitieperiode 2018-2022 ook al wethouder voor de VVD. “Ik vind het eervol en dankbaar dat ik nog een keer voor de periode van vier jaar deze functie mag vervullen, en me daarbij in mag zetten voor de inwoners en ondernemers van Oostzaan. Er liggen mooie uitdagingen op ons te wachten, onder andere op het gebied van woningbouw. Ik hoop dat we in gezamenlijkheid met de Raad de goede dingen kunnen doen voor onze inwoners.”

Eelco Taams is fractievoorzitter van de PvdA en is in de periode van 2003-2013 ook wethouder geweest voor gemeente Oostzaan. “Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in het dorpsleven en in de samenleving. Wij willen daarvoor zorgen, door een stabiel en betaalbaar bestuur neer te zetten. Daar gaan we ons de komende jaren voor inzetten.”

Nieuwkomer binnen Oostzaan is Martin Wörsdörfer voor de VVD. Maar een nieuwkomer binnen de politiek is dit voormalig Haags raadslid en voormalig Tweede Kamerlid (2017-2021) allerminst. “Ik vind het heel eervol om voorgedragen te worden als wethouderskandidaat voor de gemeente Oostzaan. Ik heb er zin in de gemeente en haar inwoners te leren kennen. En ik breng graag mijn eerdere ervaringen als Haags raadslid en Tweede Kamerlid mee om met elkaar mooie dingen te doen. Ik ben nog nooit wethouder geweest, dus ik denk dat ik dat wel kan!”

Coalitieakkoord

Het coalitieakkoord voor de periode 2022-2026 heeft als titel: ‘Voor Oostzaan’. De komende vier jaar staan de thema’s ‘aandacht voor de mens, ontwikkeling van gemeente en economie en natuurlijke omgeving’ centraal. Verder komen de volgende thema’s aan bod: ‘dienstverlening’, ‘ruimtelijke ontwikkeling’, ‘sociaal domein’, ‘maatschappelijke participatie’, ‘leefomgeving’ en ‘bestuur en financiën’. Het volledige coalitieakkoord is te vinden op www.oostzaan.nl.

Afbeelding
Diamanten jubileum: 60 jaar samen Algemeen 1 jul, 15:40
Afbeelding
De Koeman Express vaart rond Algemeen 1 jul, 14:24
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
‘We zijn met stomheid geslagen door zoveel onrecht’ Algemeen 28 jun, 21:03
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
Gemeente Oostzaan: ‘Geen vandalisme op begraafplaats’ Algemeen 28 jun, 08:55
Afbeelding
Negentig jaar dé club van Oostzaan Algemeen 27 jun, 11:05
Afbeelding
Opgegroeid tussen groente en fruit Algemeen 27 jun, 10:11
Afbeelding
Atelierroute in Oostzaan trekt veel publiek Algemeen 27 jun, 09:19
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Dolen door het duister Algemeen 25 jun, 10:48
Afbeelding
Complimenten voor Daan en Lucas Algemeen 23 jun, 14:51
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.