College Oostzaan geïnstalleerd

Algemeen
Het nieuwe college van Oostzaan, met vanaf links wethouders Rosemarijn Dral, Eelco Taams en Martin Wörsdörfer.
Het nieuwe college van Oostzaan, met vanaf links wethouders Rosemarijn Dral, Eelco Taams en Martin Wörsdörfer. (Foto: Gemeente Oostzaan )

OOSTZAAN - Afgelopen maandag is het college van Oostzaan geïnstalleerd tijdens een raadsvergadering. De beëdigde wethouders zijn Rosemarijn Dral (VVD), Eelco Taams (PvdA) en Martin Wörsdörfer (VVD). Zij zijn aan de slag gegaan met het besturen van Oostzaan en de uitvoering van het coalitieakkoord. 

Het college heeft allereerst afspraken gemaakt over de verdeling van de portefeuilles. De burgemeester krijgt de portefeuilles bestuur, openbare orde en veiligheid, HRM, ICT en dienstverlening. Wethouder Dral gaat zich bezig houden met alle onderwerpen in het ruimtelijk domein en daarnaast met sport, toerisme, dierenwelzijn en het parkmanagement van de bedrijfsterreinen . Wethouder Taams krijgt op hoofdlijnen de portefeuilles in het sociaal domein. Daarnaast houdt hij zich bezig met het recreatieschap Twiske-Waterland, ’t Twiske en het Oostzanerveld. Wethouder Wörsdörfer houdt zich bezig met financiën, vastgoed, economie en evenementen.

Het coalitieakkoord is te vinden op www.oostzaan.nl