Burgemeester maakt kennis met Belbus

Algemeen
De burgemeester reed een rondje mee.
De burgemeester reed een rondje mee. (Foto: Barbara van Wijk )

OOSTZAAN - Wat de Belbus voor Oostzaan betekent, wilde burgemeester Polak zelf weleens ervaren.

Een afspraak is gauw gemaakt, dus stapte hij dinsdag in en maakte hij kennis met het fenomeen Belbus Oostzaan voor de minder mobiele dorpsbewoners. Vanaf de Dagopvang Lishof werden de diverse deelnemers keurig opgehaald en thuisgebracht, al dan niet geholpen door chauffeur (en voorzitter van de Belbus) Cor Molenaar. Of de passagiers blij zijn met ‘hun privé-taxi’, zoals iemand de Belbus noemde? “Dat is zacht uitgedrukt, ik ben er héél erg blij mee, anders kwam ik nergens meer!” 

Dat Oostzaan uniek is op dit gebied kan niet gezegd worden. In andere gemeentes zoals Landsmeer en Wormer, zijn ook belbussen, of buurtbussen, maar die hanteren wel een veel stringenter toelatingsbeleid en bieden andere diensten. Oostzaan is opvallend flexibel, niet zo streng, en waar het nodig is met maatwerk voor de gebruikers. Wil iemand gewoon even gezellig op visite, of winkelen? De Belbus staat klaar. Oostzaan vindt dat belangrijk voor de sociale contacten van de gebruikers, zodat zij gewoon op een prettige manier aan het maatschappelijke leven kunnen blijven deelnemen. 

De Belbus is altijd op zoek naar vrijwilligers die willen rijden en ook naar mensen die op kantoor af en toe willen bijspringen. Twijfel je nog? Voor informatie kun je terecht bij kantoor@belbusoostzaan.nl.

Barbara van Wijk