Complimenten voor Daan en Lucas

Algemeen
Het idee van Daan en Lucas is gehonoreerd.
Het idee van Daan en Lucas is gehonoreerd. (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Daan (10) en Lucas (11) van de Kweekvijver hadden een goed idee. Een heel goed idee. En wat doe je daar dan mee? Zij weten het wel. Je schrijft een brief aan de burgemeester en legt hem jouw idee voor. Kijk, zo doen pientere jongens dat.

De burgemeester en de wethouder nodigden de beide jongens uit en zij luisterden aandachtig naar wat zij te vertellen hadden. “Er ligt overal veel rommel op straat. Dat mag niet en dat moet niet.” Lucas vertelt dat hij een keer omhoog zat met een lege verpakking van chocolademelk. “Waar laat ik dat?”, dacht hij. Nergens een afvalbak te bekennen. “In mijn broekzak dan maar. Wel wat onhandig. Maar toen dachten we dat het misschien een oplossing is om afvalbakken te laten plaatsen en daarover hebben wij de burgemeester een brief geschreven.” En zo is het gekomen.

Rosemarijn Dral, de wethouder, en de burgemeester vonden het een prima idee van Daan en Lucas en dus werd er afgelopen middag een eerste afvalbak geplaatst vlakbij de school. Hulde voor de beide jongens en complimenten van de burgemeester.

Barbara van Wijk