Atelierroute in Oostzaan trekt veel publiek

Algemeen
De atelierroute nodigde uit.
De atelierroute nodigde uit. (Foto: Egbert van Wijk)

door Barbara van Wijk

OOSTZAAN - Het leek wel feest in het weekend van 25 en 26 juni. Er was voor het eerst na twee jaar cultuurarmoede weer een atelierroute. 

Het weer was prima, dus de fietsen werden van stal  gehaald en veel kunstliefhebbers fietsten met enthousiasme van het ene naar het andere atelier. Overal waar een blauwe banier hing met het opschrift SOK (Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars) stond de deur open. ‘Van harte welkom’, werd je vrijwel overal toegeroepen op de acht adressen van de deelnemende kunstenaars, die zich kriskras door het dorp bevinden. Overal stond wel een lekker hapje en drankje klaar om de bezoekers te verwennen.  

Bij Ria Bisseling was het overzicht te bekijken op een groot tv-scherm. Alle werken van de deelnemers kwamen op het beeldscherm voorbij. Hier begon de atelierroute, hier kon je een keus maken uit het grote aanbod van de werken die de kunstenaars tentoonstelden.  

Dit jaar was de route extra de moeite waard vanwege de grote hoeveelheid en grote verscheidenheid aan kunstvoorwerpen. Twee coronajaren lang konden de kunstenaars zich bezighouden met hun artistieke talenten en konden zij zich uitleven op hun creaties. Twee jaar lang waren er geen exposities, zodat er nu extra veel te bekijken was.   

Er zijn schijnbaar flink wat kunstliefhebbers, gezien de grote toeloop bij de ateliers. Er was  een levendige aanloop van kunstminnend publiek en een grote belangstelling voor de geboden werken.