Vaartocht door het betoverende Broekbos in het Ilperveld

Algemeen
Het Broekbos
Het Broekbos (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Landschap Noord-Holland biedt op zondag 28 augustus een vaartocht door het Broekbos in het Ilperveld. Het is een drassig eilandje met bijzondere flora en fauna, de Nederlandse variant van mangrove, zo dicht bij Amsterdam.

Je vaart op zondag 28 augustus met schipper en gids tussen de verschillende kleine, beboste eilandjes in het Ilperveld. De silhouetten van omgevallen berkenbomen en kluiten aarde in de lucht maken van dit moerasbos een mysterieus landschap. Diverse watervogels schieten weg tussen de wortels van de bomen die dreigend schuin hangen. Bloemen en planten zijn nu op hun mooist. Onderweg stap je ook nog even aan land op een van de eilandjes.
Heb je een verrekijker? Neem deze dan mee. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn.
Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.
Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan.

De tocht duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl