Het Oostzanerveld blijft niet vanzelf mooi

Algemeen
Met de boot naar het werkterrein.
Met de boot naar het werkterrein. (Foto: Rob van der Woude)

Staatsbosbeheer maait het veenmosrietland en de vrijwilligers ruimen het gemaaide riet op en verwijderen de kleine boompjes en struikjes die hun kop opsteken, waardoor een open veenmoslandschap blijft bestaan.

OOSTZAAN - Het mooie Oostzanerveld blijft niet vanzelf zo mooi, het vergt onderhoud en aandacht. Vanaf september tot maart werkt een groep vrijwilligers een aantal zaterdagochtenden aan het behoud van dit stukje Oostzaan, onder leiding van Staatsbosbeheer en de Vogelwacht Zaanstreek.

door Barbara van Wijk

Helaas is de groep, mede door corona, ietsjes uitgedund. het zou daarom heel fijn zijn als er weer wat nieuwe enthousiaste mensen bijkomen. Het werk is niet alleen gezond voor lijf en leden, maar ook nog eens gezellig zo met elkaar en het is nuttig en dankbaar werk. Natuurlijk wordt er voor koffie en thee tijdens de pauzes gezorgd.

Het is wel handig om laarzen aan te trekken, aangezien het drassige percelen zijn. Handschoenen en werkkleding is uiteraard ook een aanbeveling. Staatsbosbeheer zorgt voor gereedschap.

De volgende data staan gepland: 24 september, 15 oktober, 5 november, 26 november, 17 december, 7 januari, 28 januari, 18 februari en 11 maart.

Aanmelden hoeft niet. De deelnemers verzamelen telkens om 9.15 uur bij het Zaans Hoekje, de Watering 1, Zaandam. Daarvandaan vertrekt om 9.30 uur de grote werkboot van Staatsbosbeheer. De werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, tot uiterlijk 13.30 uur.

Parkeren voor auto en fiets is mogelijk bij het eethuisje, restaurantje Zaans Hoekje. Voor nadere informatie kan men terecht bij de coördinator: bernard.ebbelaar@gmail.com (075-6161731/06-10790890).