62 jaar schoolkorfbal in Oostzaan

Algemeen
De winnaars van groep 5 en 6.
De winnaars van groep 5 en 6. (Foto: Aangeleverd)

Alle vier scholen uit Oostzaan deden mee met eenenveertig teams, van groep 3 tot en met groep 8. Zo’n driehonderdveertig kinderen streden mee om de korfbalcup te winnen voor hun school in vijfenzeventig wedstrijden. Twaalf scheidsrechters hebben ervoor gezorgd dat de wedstrijden goed verliepen. Na elke wedstrijd kregen de kinderen limonade. 

OOSTZAAN - OKV heeft van maandag 19 tot en met donderdag 22 mei het schoolkorfbaltoernooi gehouden. Het was schitterend weer.  

Op woensdagmiddag werd gespeeld door groep 3 en 4 in poule A, B en C. De nummers één en twee van de poule kregen een beker. Op maandag en dinsdag speelden groep 5/6 en 7/8 ook in poule A, B en C. Wie in deze poules als eerste en tweede eindigde speelde donderdagavond de kruisfinale verdeeld in poule A en B. 

De winnaar van Groep 5/6 is geworden De Rietkraag 1 en van Groep 7/8 De Korenaar 1. Zij mochten de wisselbeker voor een jaar mee naar school nemen. Alle deelnemende kinderen kregen een herinneringsmedaille.  

Het was een sfeervol toernooi met heel veel enthousiaste ouders, opa’s en oma’s. Met dank aan de Organisatie Schoolkorfbal Oostzaan door OKV met Wim de Graaf als coördinator.