Twiskemolenloop helemaal terug

Algemeen
Klaar voor de start. Burgemeester De Lange schiet de deelnemers weg.
Klaar voor de start. Burgemeester De Lange schiet de deelnemers weg. (Foto: Selma Dag)

LANDSMEER - De Twiskemolenloop gaat op zondag 6 november op voor de tweede editie van het seizoen. De recreatieve handloopwedstrijd is al meer dan zevenenveertig jaar een begrip onder hardlopers in Noord-Holland. De keuze bestaat zondag uit zes verschillende afstanden over een autovrij parcours in Het Twiske. 

Nico Hemelaar, coördinator van de organisatie is enthousiast over het nieuwe seizoen: “Na de moeilijke coronaperiode was het fantastisch toen op 2 oktober het nieuwe seizoen van start ging. Honderden lopers genoten weer van het lopen in Het Twiske en er werden mooie tijden gelopen. We kijken dan ook uit naar deze tweede editie en hopen dat veel lopers zich weer aanmelden via de website van AC Waterland. Onze club is er weer helemaal klaar voor.”

Inschrijving

De digitale inschrijving sluit op vrijdag 4 november om 23.59, of eerder als het maximale aantal lopers is bereikt. Op de dag van de loop zelf is het niet mogelijk om in te schrijven.

Afstanden

Net als de vorige seizoenen kent de Twiskemolenloop zes afstanden: 3, 5, 10, 16.1 en 21.1 km voor alle leeftijden, en de 1.5 km voor kinderen tot en met twaalf jaar. Zoals altijd is elk parcours autovrij over verharde wegen en de afstanden zijn door de Atletiekunie gecertificeerd. Tijdens de loop zijn er op verschillende plaatsen drinkposten ingericht.

Alle afstanden vertrekken vanaf de baan van AC Waterland in Landsmeer. Er is gratis parkeergelegenheid bij de ingang van het Sportpark aan de Sportlaan. 

Prijzen

Per loop betalen de volwassenen € 8,00 en kinderen tot en met twaalf jaar € 3,00.

Meer informatie Twiskemolenloop

Meer informatie over de Twiskemolenloop is te vinden op https://www.acwaterland.nl/twiskemolenloop. Voor vragen of opmerkingen: Nico Hemelaar, twiskemolenloop@acwaterland.nl.