Bel Canto schittert in Boccaccio

Cultuur
Het stuk wordt nog twee keer gespeeld.
Het stuk wordt nog twee keer gespeeld. (Foto: Ton van Ingen)

OOSTZAAN - Zaterdag 19 en zondag 20 november bracht het Bel Canto operettekoor, na twee jaar afwezigheid, Boccaccio op de planken. Een vrolijke operette met leuke kwinkslagen. Zaterdagavond 26 november en zondagmiddag 27 november wordt het stuk ook uitgevoerd.

Het verhaal speelt zich af in Florence in 1331. Alwaar de schrijver van erotische verhalen Boccaccio (Marjo Bosch) verliefd is op Fiametta (Astrid Vreeken), die weer de pleegdochter is van Peronella (Ingrid Bosch) en Lambertuccio (Frank Triëst). De barbier (Frank Geisink) komt eerder thuis van een reis, dit tot ongenoegen van zijn vrouw (Renie Majoor) die hierdoor diverse avontuurtjes aan haar neus voorbij ziet gaan. 

De vatenmaker (John Lust, tevens regisseur) en zijn vrouw (Cynthia Vriend) staan niet op gevoelige vaat met elkaar. Doe hier nog de studievriend van Boccaccio (Sander Vleeshakker), een heuse prins (Tim Bakker), vier frisse, heel mannelijke studenten (Aafke Geisink-Brinkhuijsen, Simone Ouwendijk, Jessica de Wolf en Tany Kruijver) en alle andere enthousiastelingen in het ensemble en je krijgt een vrolijk en frivool stuk. 

Naast het goed gespeelde toneel was er ook een prachtig decor aanwezig, fantastische kleding en passende lichtshow die het stuk tot een mooi en compleet plaatje maakte. 

Voor zaterdagavond 26 november en zondagmiddag 27 november zijn er nog kaarten beschikbaar.