Elke keer wilde Evert met Hennie dansen

Algemeen
Burgemeester Polak kwam langs om de felicitaties over te brengen.
Burgemeester Polak kwam langs om de felicitaties over te brengen. (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Zestig jaar getrouwd! Het echtpaar Evert en Hennie  Kirsenstein (83 en 84 jaar) heeft die mijlpaal gehaald en burgemeester Marvin Polak heeft hen persoonlijk met dit heuglijke feit gefeliciteerd. Hij kwam niet met lege handen. Een mooie bos bloemen en een vaas met het gemeentehuis erop gegraveerd, bracht hij mee.  

door Barbara van Wijk

Vierenzestig jaar geleden ontmoetten beide echtelieden elkaar op de dansvloer. Elke keer wilde Evert met Hennie dansen. Het was gelijk raak. Evert liet zijn Hennie nooit meer los en vier jaar later trouwden ze.   

Ze woonden in Amsterdam, in de 3e Oosterparkstraat, totdat er bij de buren brand uitbrak en zij de schrik van hun leven kregen. “We wilden gelijk weg daar”, zegt Hennie, en na wat zoeken vonden ze in Oostzaan een heerlijk huis dat ze konden kopen, nu zevenenveertig jaar geleden. Het was wel even wennen, want beiden zijn ze echte Amsterdamse stadsmensen, maar het Oostzaanse leven bleek hun toch goed te bevallen. Het echtpaar kreeg twee kinderen, een jongen en een meisje, later vier kleinkinderen en nu twee achterkleinkinderen, de derde op komst.  

Evert heeft vijfendertig jaar gewerkt bij het Gemeentelijk Vervoerbedrijf, afdeling railbouw, als hoofd railmaker. Samen hadden ze hobby’s genoeg om zich niet te hoeven vervelen: het echtpaar had een boot waar ze veel tijd aan besteedden, ze hebben veel gevaren, veel gefietst en ze hebben vooral veel gedanst. Stijdansen was hun lust en hun leven. Ze hebben een prijzenkast vol bekers en medailles. Evert was een echte ‘technische boy’. Hij repareerde radio’s. En nu geniet het stel van een rustige oude dag. Burgemeester Polak wenst het echtpaar nog vele jaren samen.