NLdoet in het teken van samenzijn

Algemeen
De High Tea kende een grote opkomst.
De High Tea kende een grote opkomst. (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Samen is het toverwoord. Daar draaide het gezellige samenzijn in de Grote Kerk op vrijdag 10 maart om. Het was namelijk de dag van NLdoet van het Oranjefonds. 

In heel veel plaatsen in Nederland werden de vrijwilligers, de mantelzorgers, de mensen die zich inzetten voor anderen, eens fijn in het zonnetje gezet. Ook in Oostzaan via WelzijnWonenPlus in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Grote Kerk. Met medewerking van een flinke hoeveelheid vrijwilligers werd daar een fantastische High Tea georganiseerd. 

Meer dan vijftig Oostzaners kwamen door het hondenweer lopend en zelfs fietsend tóch naar deze gezellige middag, die geheel in het teken stond van samenzijn. Samen tegen vereenzaming. Samen babbelen en Samen smullen van schalen vol heerlijkheden. Burgemeester Polak en wethouder Taams lieten zich niet onbetuigd en boden spontaan aan om te komen helpen. “Wat kunnen we doen?” Nou ja, een heleboel! Burgemeester, roerend in een grote pan soep, maakte zich verdienstelijk als een volleerde kok en wethouder Taams kan zó solliciteren in de horeca als ober. 

De bedoeling van de middag was: verbinden. Leer elkaar kennen, praat met elkaar, wees blij met elkaar en kijk om naar elkaar. Ook werd de mooie nieuwe verjaardagskalender even onder de aandacht gebracht, want de kerk moet als sociaal middelpunt in het centrum van Oostzaan blijven, in de hoop dat hier nog jarenlang zulke meesterlijke middagen voor Oostzaners georganiseerd kunnen worden. 

Barbara van Wijk