Opsporing verzocht: picknicktafel

Algemeen
Hij stond er zo stralend bij.
Hij stond er zo stralend bij. (Foto: Barbara van Wijk )

OOSTZAAN - Hij stond er zo stralend bij: de mooie picknicktafel van Het Warme Huis. Bij de voordeur tegen de garage aan en wat zaten de gasten daar graag even te kletsen. Kopje thee erbij, lekker uit de wind, heerlijk.

De door Peter (van De Marsen) handgemaakte picknicktafel was een groots geschenk van de Zorgboerderij De Marsen (Twiske) aan het Warme Huis en werd in december met tien man, helemaal naar het Zuideinde gesjouwd. Loeizwaar was hij, maar zó mooi, zo stevig. Wat waren de bewoners van het Warme Huis hier blij mee.

De pret heeft niet lang mogen duren. Afgelopen zondag was hij opeens weg. 

Ongeloof maakt zich meester van de Warme Huizers. Hoe is dit mogelijk? Zo’n zware tafel neem je niet even mee onder je arm. Debby is perplex. “We geven alles weg aan mensen die iets niet kunnen betalen, maar als iemand deze tafel nou echt zo graag had willen hebben, had hij (of zij) erom gevraagd. Nee, dit is moedwillig gestolen. Gewoon brutaalweg meegenomen. Natuurlijk heb ik aangifte gedaan en wat hoop ik vurig dat hij alsnog terugkomt. Vandaar deze oproep. Mocht de dief spijt krijgen of last van zijn geweten… alsjeblieft, zet hem dan desnoods net zo stiekem weer terug als dat je hem hebt meegenomen.” Weet iemand waar opeens zo’n mooie tafel staat? Laat het even weten. 

Barbara van Wijk