Warme huis moet verhuizen

Algemeen
Dé woonkamer van Oostzaan.
Dé woonkamer van Oostzaan. (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - De tijd gaat snel. Het warme huis is alweer ruim drie maanden actief op het Zuideinde 180, het huis dat tot aan augustus aan de initiatiefnemers in gebruik is gegeven door de gemeente om daar activiteiten te ontplooien op het sociale vlak ter bestrijding van energie- en andere armoede. Debby van Ingen nam deze taak met voortvarendheid op en in deze drie maanden is het warme huis niet meer weg te denken uit Oostzaan.

Toch hangen er donkere wolken boven het huis, want de datum waarop de deuren echt definitief zullen worden gesloten en de slopershamer eraan komt, komt al aardig dichtbij en dát terwijl er steeds meer activiteiten worden ontwikkeld. Het huis neemt een vlucht in betekenis. Het is allang geen huis meer alleen voor armoedebestrijding, intussen is het dé woonkamer van Oostzaan, de plek waar veel mensen zich helemaal thuis voelen, warmte ervaren, waar iedereen die honger heeft een hapje kan eten, waar jongeren zich veilig voelen en waar mensen elkaar ontmoeten en bemoedigen, en dat alles onder Debby’s hoede.

Niemand in Oostzaan zal willen dat dit geweldige project gaat stoppen alleen omdat er geen plek meer is voor hen. Debby zit met smart te wachten op de gouden tip. Wie oh wie weet een ruimte waar dit mooie initiatief verder kan uitgroeien? Een heerlijke zelfgemaakte appeltaart voor de tipgever en opperste dankbaarheid zal je deel zijn. Tips: mikeaxl2002@gmail.com

Barbara van Wijk