René van Meurs in een nieuwe fase

Cultuur
René van Meurs
René van Meurs (Foto: Pim Beudeker)

OOSTZAAN – Wat als je een nieuwe levensfase ingaat, de geboorte van je kind van jou en je partner? Deze vraag wierp cabaretier René van Meurs op tijdens zijn try-out in De KunstGreep.

Het begint al met het halen van de zwangerschapstest. En dan verantwoordelijkheid nemen. Dingen wel of niet goed vinden. Of ben je er nog niet klaar voor? En wil je gewoon nog lol maken en wat dollen? Ga je het doen zoals je vader het deed? Waarbij en passant een reisje met zijn vader wordt beschreven. Een vader-en-zoonreisje door zijn vader georganiseerd. Of toch niet?

‘Dat hadden we veel eerder moeten doen’. Ga jij net zo lang wachten? En dan tussendoor even een intermezzo met een vader in de zaal wiens zoon en diens vrouw ook in de zaal zitten. En jawel, zij is ook zwanger. 

Overigens was met de huidige maatregelen de zaal weer goed gevuld. Deze zat voor driekwart vol.

René zet iets persoonlijks neer op zijn grappige wijze. Hij presteert het om na elke drie zinnen wel lachsalvo’s in de zaal los te krijgen. Vooral wanneer hij kindergedrag nabootst en de vader die even een fotolijstje zal ophangen, wat resulteert in een gatenkaas in zijn muur.

Het bijzonder knappe daarbij is dat René aan één stuk doorgaat met zijn show. Een show die nog een try-out is en dat is niet te merken. Geen enkele keer is hij zijn tekst kwijt of moet hij aantekeningen raadplegen. Dat belooft wat als de try-outs achter de rug zijn en de uiteindelijke voorstelling door hem gegeven gaat worden.

Pim Beudeker