Samen muziek maken bij Excelsior

Cultuur
Ontdek een nieuwe hobby.
Ontdek een nieuwe hobby. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Altijd al een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen? Zin om samen muziek te maken? Dat kan bij Muziekvereniging Excelsior Oostzaan.

De vereniging introduceert het Nieuw Talent Orkest Oostzaan, een uniek muziekproject voor volwassenen. In tien repetities kunnen de leden ervaren hoe het is om samen muziek te maken. De eerste repetitie is op vrijdagavond 31 maart om 19.30 uur in het clubgebouw aan de Twiskeweg 103, de vervolgbijeenkomsten vinden wekelijks plaats op de zaterdagochtend. De leiding is in handen van Guus Pieksma, initiatiefnemer van dit succesvolle concept uit Sneek.

Om mee te kunnen doen is het niet nodig over muzikale ervaring te beschikken of noten te kunnen lezen. Er zijn ervaren muzikanten om te helpen. De repetities duren twee uur en die vliegen voorbij. Het plezier staat voorop. De repetitieperiode wordt afgesloten met een feestelijk concert.

Excelsior zorgt voor een instrument, een lessenaar en een complete orkestmap. Meer dan vijftienhonderd Nieuw Talent Orkest-muzikanten hebben al een nieuwe hobby ontdekt. 

Kosten: € 100,- per persoon voor het hele project. Voor aanmelden, vragen en informatie: Hedwig van der Jagt, 06-49660335 of nieuwtalent@excelsior-oostzaan.nl.. Zie ook www.excelsior-oostzaan.nl.