Ozaan ontmoet Ozaan trekt belangstelling

Cultuur
Mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.
Mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. (Foto: Pim Beudeker)

OOSTZAAN - Afgelopen zaterdag stonden sport- en cultuurverenigingen in het Atrium van De KunstGreep en op het Kerkplein vanaf 13.00 klaar om belangstellend publiek ter ontvangen. 

De organisatie had zich er lang over gebogen of niet alles naar binnen moest vanwege de voorspelde regen. Maar de diverse apps gaven aan dat om 13.00 de laatste regenbui zou passeren en het daarna droog zou blijven. Dit gaf wethouder Eelco Taams ook nog aan in zijn openingswoord. 

Helaas bleken de apps zaterdag wat minder betrouwbaar. Gedurende de middag trokken er toch nog enkele buitjes over. Velen bleken toch de regenbuien te trotseren om te zien wat de diverse verenigingen en stichtingen op sportief en cultureel vlak te bieden hadden. En niet alleen dat. Ook Jong Oostzaan had zich voor haar eigen deuren genesteld en het Warme Huis pakte flink uit.

Zo had eenieder een kraam of een eigen stand ingericht en de bezoekers konden informatie vergaren en zich aanmelden als lid of donateur. Soms werd er niet alleen informatie gegeven. Bezoekers kregen documentatie mee of kleine attributen, zoals daar was een pen, een balletje, een brillendoekje, en dergelijk. 

Bij andere stands kon je niet alleen informatie halen, maar ook suggesties meegeven voor nieuwe activiteiten. En bij de kunstenaars, hoe kan het ook anders, kon je de eigen creativiteit kwijt. Dat alles werd nog afgewisseld met optredens van koren en orkesten. En voor de kinderen was het buiten aantrekkelijk om even een konijn te aaien of op de schoot te nemen.

En dan was het alweer heel snel tijd voor een slotwoord van de wethouder. Om 16.00 uur werd deze informatieve bijeenkomst afgesloten met vooral blije gezichten van bezoekers als vertegenwoordigers van de vijfentwintig deelnemende organisaties.

Pim Beudeker

De opening door Eelco Taams
Muziek hoort erbij.
Tijd voor creativiteit.
Ook Jong Oostzaan presenteerde zich.