Pop Upkoor treedt op in Grote Kerk

Cultuur
Het gelegenheidskoor.
Het gelegenheidskoor. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Drie avonden hebben de leden van het Pop Upkoor geoefend onder leiding van dirigent Ferdinand Beuse en pianist Kees van Zantwijk. De repetitieavonden waren een groot succes, dus dat belooft wat voor het optreden op zondag 22 oktober in de Grote Kerk. Het concert begint om 15.30 uur.

Het Pop Upkoor is het geesteskindje van Sjaak Visser, de dominee van de Oostzaanse kerk. En als Sjaak iets moois bedenkt, wordt het ook mooi. Nu dus bedacht hij het optreden van een ad hoc samengesteld Pop Upkoor met Zingen en Swingen. 

Erg lang hoefde Sjaak niet te zoeken naar zangers om zijn koor samen te stellen, al gauw meldden zich zestig zangers, uit een dwarsdoorsnede van de Oostzaanse bevolking. Jong en oud, mannen en vrouwen, iedereen kon meedoen. Geschoolde stemmen waren welkom, maar niet noodzakelijk; ongeschoolde stemmen mochten ook. Er is geen sprake van ingewikkelde teksten en ook noten lezen was niet nodig. Alleen enthousiasme is een must.

Puur toevallig is het feit dat er al was gekozen voor het lied ‘One Day’, een lied dat al eerder in het repertoire was opgenomen. Nu helaas zeer toepasselijk en nog actueler. ‘One day’ is een lied vol verlangen naar verzoening tussen Israël en de Palestijnen: ‘One day we will fight no more’. Een intense hunkering naar vrede. 

Iedereen die het leuk vindt om samen met anderen de sterren van de hemel te jubelen, kon meedoen om hier een waar festijn van te maken. Meezingen vanuit het publiek mag ook. Fijne, gezellige middag samen met anderen beleven? Kom dan naar de kerk. De bar is open, gratis entree. Ook meezingen is gratis. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. Informatie: www.grotekerkontmoetoostzaan.nl/evenement/pop-up-popkoor

Barbara van Wijk