Start Twiskemolenloop

Nieuws

LANDSMEER - Het Twiskemolenloop-seizoen zit er weer aan te komen. De loop wordt al 38 jaar door AC Waterland uit Landsmeer gehouden.
Zondag 29 september start de eerste van vijf Twiskemolenlopen. De overige data van het komende seizoen zijn 10 november, 8 december, 2 februari en 2 maart. Altijd op zondag. Ook dit seizoen kan men kiezen uit de volgende afstanden: 1,5 km, 3 km, 5 km, 10 km, 16,1 km en 21,1 km. Alle routes zijn vernieuwd. Ze lopen vooral langs de prachtige oostkant van ’t Twiske. En alle afstanden zijn officieel geijkt dus ze kloppen op de meter. Zondag 29 september is er ook een 31,6 km-loop, voor atleten die zich voorbereiden op een najaarsmarathon.
Sinds vorig seizoen is er tijdsregistratie met een chip in het startnummer. De precieze tijd verschijnt op het web. Op de website zien de deelnemers na afloop tevens een finishfilmpje van zichzelf. Inschrijven kan op de dag van de loop zelf tot 10.30 uur in de kantine van AC Waterland in het sportpark van Landsmeer. Volwassenen betalen € 6 per loop bij voorinschrijving. Meer informatie over de Twiskemolenlopen vindt u op www.twiskemolenloop.nl.