Mobiel Media Lab politie komt naar Oostzaan

Nieuws
Woensdag te bezoeken in Oostzaan.
Woensdag te bezoeken in Oostzaan. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Woensdag 8 februari staat het Mobiel Media Lab van de politie op het Kerkplein in Oostzaan. Van 13.00 tot 15.00 uur is deze truck te bezoeken.

Wijk- en jeugdagenten geven tips en informatie over bijvoorbeeld digitale veiligheid. Maar je kunt ook langskomen om andere onderwerpen te bespreken, kennis te maken met de wijkagent of gewoon om te kijken hoe zo’n Mobiel Media Lab er nu precies uitziet.

Burgemeester Polak: ”Ook in ons dorp worden steeds meer mensen slachtoffer van babbeltrucs, phishing of andere cybercriminaliteit. (Cyber)criminelen worden steeds inventiever. In samenwerking met de politie, proberen we zoveel mogelijk tips en voorlichting te geven, zodat iedereen zich beter kan beschermen tegen online oplichting.”

Wat is het Mobiel Media Lab?

Het Mobiel Media Lab is een truck die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte.

De truck wordt onder andere ingezet voor publiekscontacten op evenementen en voor meet and greets met lokale politieteams en wijkbewoners. Maar ook als er een ernstig delict moet worden opgelost.

Voorlichting aan scholen

In de ochtend krijgen leerlingen van De Kweekvijver en De Korenaar voorlichting van de wijk- en jeugd agenten in het Mobiel Media Lab. Onder andere over hoe de kinderen online gevaar kunnen herkennen en zich daartegen kunnen beschermen.