Dominee Sjaak geeft zijn ja-woord

Nieuws
De eerste dienst van dominee Sjaak.
De eerste dienst van dominee Sjaak. (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Sjaak Visser is afgelopen zondag officieel bevestigd in zijn functie van dominee van de Grote Kerk in Oostzaan. Tijdens een gloedvolle kerkdienst en een preek, die sprak over verbinding en liefde, gaf hij zijn ja-woord en benadrukte hij zijn best te zullen doen om de kerk terug te geven aan het dorp. 

De Kerkenraad is blij met de benoeming van deze dominee Sjaak en ook de Stichting Vrienden van de Grote Kerk klapt in de handen voor deze aanwinst voor Oostzaan. Ton Senf: “De kerk staat in het dorp, maar het dorp komt in de kerk”, en daar gaat iedereen zich voor inzetten, de dominee voorop.

Dominee Sjaak voelt zich al direct thuis in Oostzaan en dat straalt hij uit. De Cantorij liet zich ook niet onbetuigd, zoals we ge- en verwend zijn door hen, zongen zij ook nu weer de sterren van de hemel. 

Na afloop volgde het feestelijke handenschudden in het Bartel Jacobsz. Dat dominee Sjaak zich hier als een vis in het water voelt, verklapte zijn brede lach. Oostzaan verwelkomt zijn nieuwe dominee, die zelf iedereen in ‘zijn nieuwe gemeente’ met elkaar wil verbinden met de liefde die van boven komt.

Barbara van Wijk