‘War of the Worlds’ op Radio 9 Oostzaan

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Radio 9 Oostzaan wijdt op vrijdagmiddag 9 juni een anderhalf uur durend muziekspektakel aan het muziekalbum ‘War of the Worlds’, dat Jeff Wayne precies 45 jaar geleden heeft uitgebracht. 

Op 30 oktober 1938 werd Amerika opgeschrikt door de eerste uitvoering van het hoorspel ‘War of the Worlds’ door Orson Welles. Nooit eerder was zo iets vertoond op de radio: een levensecht verslag van een invasie door Marsbewoners zorgde ervoor dat duizenden mensen in paniek de straat op renden en wegvluchtten. Jeff Wayne bracht zijn muzikale versie in 1978 uit op lp. Het fantastische verhaal en de prachtige muziek zorgden er ook toen voor dat het een hit werd over de hele wereld.

Kaskraker

In 2005 werd War of the Worlds weer een wereldwijde kaskraker, door de film met Tom Cruise. Kortom: ‘War of the Worlds’ is en blijft een verhaal dat miljoenen mensen aanspreekt.

Vanaf april 2006 tot en met december 2014 ging Jeff Wayne live over de hele wereld met zijn muzikale show, waarbij ook Nederland diverse keren werd aangedaan.

De uitzending op Radio 9 begint op vrijdag 9 juni om 15.00 uur. De zender is te beluisteren via 106.4 FM, of via de livestream op www.radio9oostzaan.nl