Radio 9 Oostzaan sluit jubileumjaar af

Nieuws
Vijfentwintig weken lang een speciaal programma.
Vijfentwintig weken lang een speciaal programma. (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Radio 9 Oostzaan viert feest, en als Radio 9 feestviert, doet een groot deel van Oostzaan mee. Dit jaar wordt er teruggeblikt op het werk van Radio 9 en de invloed die de uitzendingen hebben. Vijfentwintig weken lang, elke week met een speciaal programma vanaf half april dit jaar tot 8 oktober. 

Door Barbara van Wijk

Elke vrijdagmiddagmiddag golven de nostalgische, vrolijke, en serieuze programma’s van de lokale radio door Oostzaanse huiskamers: exclusieve programma’s, herinneringen, highlights, alles is er voorbij gekomen en niets is vergeten. In dit jubileumjaar kijkt de zender nog één keer terug op al die nieuwsfeiten en -feitjes van al die vijfentwintig jaren, vanaf 1998 tot heden. Maar op 8 oktober worden de feestelijkheden groots afgesloten met een mooi feest in het Atrium van De Kunstgreep.

Een kleine reminder: op 4 oktober 1998 deed burgemeester Moens de openingshandeling, waar vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober van dit jaar nog eens op teruggekeken wordt. Het grootse afsluiten van vijfentwintig jaar is op zondag 8 oktober. Via een flyer bij deze krant worden alle inwoners uitgenodigd hiervan getuige te zijn. Kom naar het Atrium van de Kunstgreep: daar zijn toespraken van de voorzitter Jan Ruig en burgemeester Polak, er is muziek van diverse muziekverenigingen, optredens van diverse artiesten, een veiling van bijzondere interessante items. Er komen diverse kunstwerken van allerlei aard onder de hamer. Onder meer miniaturen, schilderijen en een speciale uitvoering van het Radio 9-logo. Veilingmeester is Rik Jacobs. Het exacte programma staat in de flyer, maar men kan vooral rekenen op veel gezelligheid: Oostzaners onder elkaar!

De afsluiting van het jubileumjaar wordt groots gevierd, maar ook dat deze afsluiting een nieuw tijdperk inluidt, want Radio 9 gaat door met het bedienen van de Oostzaners, vitaal en dynamisch als de zender is. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, meningen, plannen, alles is bespreekbaar, er wordt niets afgeraffeld, er wordt aandacht besteed aan alle onderwerpen die belangrijk zijn, of interessant, en dát wordt ook steeds meer gewaardeerd, getuige de uitspraken van Oostzaners die vermeld zijn in het jubileummagazine, dat dit jaar dubbeldik is.

Om vijf uur gaat de rust weerkeren in het Atrium, tenminste…. dat is de planning. Het feest zal ongetwijfeld een mooie herinnering in het Radio 9 bestaan worden. Gezien het enthousiasme van alle deelnemende vrijwilligers lacht de toekomst de zender tegemoet en zullen de Oostzaners op een goede manier betrokken blijven bij Oostzaans reilen en zeilen.