Henk Strijker erelid IVN Twiske

Nieuws
Dank voor bewezen diensten.
Dank voor bewezen diensten. (Foto: Pauli van Oort)

LANDSMEER/OOSTZAAN - Na 43 jaar natuurexcursies te hebben verzorgd in Het Twiske, heeft Henk Strijker op zaterdag 23 september jongstleden het estafettestokje overgedragen aan de nieuwe lichting natuurgidsen van IVN Twiske. Henk is gestopt als natuurgids en is, na zoveel jaren trouwe dienst, benoemd tot erelid van IVN Natuureducatie, afdeling Twiske. Henk is daarmee het eerste erelid van IVN Twiske. 

Wat beweegt iemand om zoveel jaren actief te zijn in hetzelfde gebied? Zelf zei Henk altijd te lijden aan de Twiskeritis. Het liefst begeleidde hij wandelingen in deelgebieden De Blokken en De Belt. Zijn voorliefde betrof de Schotse Hooglanders, jacobsvlindertjes met hun zebrarupsen, fluitenkruid, paddenstoelen. Eigenlijk een groot deel van wat beschreven staat in ‘Het Twiske van maand tot maand’, het boek waar Henk een van de motors achter was. 

Menig deelnemer aan zijn excursies zal zich misschien herinneren hoe Henk een rietbootje wist te vouwen. Zo’n rietbootje kreeg hij ook als herinnering aan zijn actieve jaren bij IVN Twiske mee. Dat hij de natuureducatie nog steeds hoog in het vaandel heeft staan, bleek wel toen hij nog allerlei goede raad en tips aan de aanwezige actieve IVN-leden meegaf.