Eerste paal nieuwe wijk in Oostzaan officieel geslagen, straat vernoemd naar Elly Kinnegin

Nieuws
Klaar voor de klap. Wethouder Rosemarijn Dral gaat de eerste paal slaan.
Klaar voor de klap. Wethouder Rosemarijn Dral gaat de eerste paal slaan. (Foto: Concrete Bouwfotografie)

OOSTZAAN - De eerste paal van het nieuwbouwproject ‘Wonen aan het Twiske - fase 3’ aan het Noordeinde is afgelopen donderdag officieel geslagen door wethouder Rosemarijn Dral. De toekomstige bewoners volgden haar voorbeeld op de met rood-wit lint afgezette plek waar hun huis komt te staan. Ook voor Piet Bindt had de viering op het bouwterrein een speciale betekenis. De straat die straks door de nieuwe wijk loopt wordt vernoemd naar zijn overleden echtgenote, Elly Kinnegin. 

door Marcel van Stigt

Nu is het nog een zandvlakte, maar hier verrijst straks een gloednieuwe wijk met zevenentwintig woningen van verschillende typen. De toekomstige bewoners kunnen uitkijken naar comfortabel wonen aan het water, nabij het Oostzanerveld en Het Twiske. Projectontwikkelaar Kalliste, al bekend in en met Oostzaan vanwege twee eerder gerealiseerde nieuwbouwwijken, had zijn oog al laten vallen op het voormalige terrein van Cor Voet, die met zijn bedrijf wilde verhuizen. Een aantrekkelijke locatie in een dorp waar de woningnood hoog is. Toch heeft het vier jaar geduurd voordat er toestemming werd gekregen om te bouwen.

Wethouder Rosemarijn Dral wilde haar medewerking verlenen, maar moest nog wel de Provincie Noord-Holland mee zien te krijgen. “Ik heb er hard aan moeten trekken, maar het is, met behulp van gedeputeerde Cees Loggen, gelukt”, vertelt ze op het winderige bouwterrein. “Dit project is nu zelfs een pilot van de provincie. Het is mooi dat dit nu wordt gerealiseerd. Ik ben blij voor Cor Voet, die zijn bedrijf elders kon voortzetten, voor de projectontwikkelaar en voor de bewoners. Het is bovendien goed voor de doorstroming binnen Oostzaan. Verschillende bewoners komen immers uit Oostzaan en laten in het dorp een huis achter.”

Blij is ook Piet Bindt. De straat die straks door de nieuwe wijk loopt moest vernoemd worden naar een bekende vrouw uit Oostzaan, en gekozen is voor zijn overleden echtgenote, Elly Kinnegin. Niet zomaar een keuze, want als voorzitter van Woningbouwvereniging Oostzaanse Volkshuisvesting (WOV) heeft ze veel voor woningzoekenden uit het dorp, met name de minder draagkrachtigen, betekend.  Bindt: “Het gerucht had ik al gehoord, maar vandaag hoorde ik dat het definitief is. Ik ben zeer vereerd.”

De viering rond de eerste paal is georganiseerd door Bouwbedrijf Van den Hengel uit Soest en projectontwikkelaar Kalliste uit Nieuwegein.  

Een borrel om het slaan van de eerste paal te vieren.