WelzijnWonenPlus komt met duofiets

Nieuws
Plezier voor twee.
Plezier voor twee. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Het voorjaar komt eraan. Tijd om te gaan genieten van het buitenleven. Heerlijk wandelen, fietsen en genieten van de wind in je haren, en de zon op je huid. Maar wat als je dat niet meer kunt? Niet meer wandelen, niet meer fietsen, geen leuke dingen meer doen? Binnen blijven zitten is geen optie, maar… er is goed nieuws op komst! WelzijnWonenPlus komt met een duofiets voor de minder mobiele medemens, zodat iedereen die graag naar buiten gaat, kan genieten van de bloemen, de ontluikende bomen, de kwetterende vogels, enzovoort. Deze tweezitter is dus voor iedereen die niet meer zelfstandig naar buiten kan.

door Barbara van Wijk

Een duofiets, de naam zegt het al, is een fiets waarop je gezellig naast elkaar zit. Je kunt samen trappen, maar dat is niet echt nodig. De captain van de fiets kan geheel zelfstandig de fiets in beweging zetten met behulp van een elektrische ondersteuning. De gastfietser, zo wordt de minder krachtige passagier genoemd, hoeft alleen maar te zitten en te genieten. Hoe mooi zal het zijn als iedereen, ook diegene die grote moeite heeft om in zijn eentje een frisse neus te halen, het Twiske in kan gaan, en kan genieten van al het moois dat er buiten te beleven valt?

Eind april wordt de fiets verwacht, hopelijk lukt dat, maar eerst moet er een degelijk fietsenhok komen voor de veilige stalling van het paradepaardje. Daarna zal Dral Fietsen de mooie nieuwe duofiets afleveren bij WelzijnWonenPlus; de fietshandelaar heeft al aangegeven dat hij de garantie, het onderhoud en de zorg voor deze fiets op zich zal nemen en dat is hem wel toevertrouwd: hij doet dit al sinds jaar en dag tot volle tevredenheid bij Zorggroep Zaanstreek en bij de Lishof, waar men al langer ervaring heeft met het gebruik van duofietsen en waar deze activiteit een waar succes is.

Blij verrast was men toen de Stichting Hulpdienst Oostzaan bij de overdracht van de werkzaamheden aan WelzijnWonenPlus een gulle gift heeft gedaan, waarvoor een goede bestemming gezocht moest worden. Welnu, die goede bestemming is gevonden. Er is lang en diep over nagedacht, gewikt en gewogen, maar de duofiets kwam als grootste hartenwens telkens naar boven. Dus werd de knoop doorgehakt, zodat nu veel Oostzaners zich hierop alvast kunnen verheugen.

Het hele leuke is dat het mes van dit plezier aan twee kanten snijdt. De minder mobiele mens geniet ervan, maar ook de vrijwilliger zal hier plezier aan beleven. Wie wil er nou niet lekker een eindje fietsen, gezellig met elkaar praten, genieten van zon, wind, en natuur en daarbij een stralende passagier aan je zijde weten? Wie het hiermee volmondig eens is kan zich melden bij Ivonne, Linda of Nancy. E-mail: Oostzaan@welzijnwonenplus.nl

In deze krant zal te zijner tijd bericht worden gegeven als de fiets beschikbaar is en hoe het gebruik geregeld gaat worden.