Vrijwillig natuurwerk in het Oostzanerveld

Nieuws

OOSTZAAN - De Vogelbeschermingswacht Zaanstreek houdt ook dit seizoen in samenwerking met Staatsbosbeheer vrijwillige natuurwerkdagen in het Oostzanerveld. Dit gebeurt al meer dan 15 jaar met een groep vrijwilligers om het veenweidegebied haar open karakter te laten behouden. De eerste werkochtend vindt plaats op zaterdag 3 september.
Om 09.15 uur wordt er verzameld bij restaurant Het Zaans Hoekje aan de Watering 1 in Zaandam. Op het terrein is ruime parkeergelegenheid alsmede op het parkeerterrein van de nabij gelegen flat De Noordwachter aan De Weer. Om 09.30 uur vertrekt een grote werkboot waarin fietsen kunnen worden meegenomen naar de te bewerken percelen in het Oostzanerveld. De werkzaamheden duren tot circa 13.30/14.00 uur. Laarzen en oude werkkleding wordt aanbevolen. Staatsbosbeheer zorgt voor het gereedschap en er is koffie of thee. De leiding is in handen van een medewerker van deze natuurorganisatie.
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit gemaaid riet opruimen op kwetsbare veenmosrietpercelen en kleine bomen en struiken verwijderen. Dat is zowel goed voor de vogelstand als voor de unieke flora. De volgende 8 werkochtenden staan gepland voor 24 september, 15 oktober, 5 november, 26 november, 7 januari, 28 januari, 18 februari en 11 maart.
Voor nadere informatie coördinator Jan Onrust, tel. 06-53608465, email: jgonrust@tulipengeneering.nl of www.vogelwachtzaanstreek.nl.