Bel Canto brengt De Mikado

Nieuws

OOSTZAAN - The Mikado is het meest gespeelde werk van het Britse duo Gilbert (tekstdichter) en Sullivan (componist). Zoals het hoort in dit genre, light opera oftewel komische opera, worden de grootste onwaarschijnlijkheden in het verhaal door de dichter en de componist volkomen serieus genomen en leiden aldus tot een staaltje op-en-top Engelse humor op het hoogste niveau. Het werk wordt door koor en solisten van Bel Canto op de bühne gebracht in de Nederlandse vertaling van Gerard Knoppers, met muzikale begeleiding van 't Zaans (het meest gevraagde symfonisch orkest uit de regio). Regie: John Lust, muzikale leiding: Wim Noteboom. Decors uit eigen atelier.
Als reactie op de ongewenste romantische attenties van de foeilelijke hofdame Eng-Tang is Nanki-Poo, de zoon van de Mikado (de keizer van Japan), uit het keizerlijk paleis gevlucht. Hij blieft de hofdame niet en bovendien is hij al verliefd op een ander: de beeldschone Myam-Yam, een meisje dat hij op straat heeft ontmoet terwijl hij incognito, vermomd als straatmuzikant, in zijn onderhoud probeert te voorzien. Verliefd tot over z'n oren vertrekt Nanki-Poo naar Tiki-Tu, het plaatsje waar Myam-Yam woont in het huis van haar voogd, de kleermaker Ko-Ko. Maar het geval wil dat deze Ko-Ko zelf ook verliefd is op Myam-Yam, dus dat is wel een probleem voor de jonge geliefden. En natuurlijk ook voor Ko-Ko. En laatstgenoemde heeft nóg een probleem: hij is onlangs tot opperbeul benoemd en de Mikado eist dat hij binnen een maand iemand terechtstelt. Maar Ko-Ko weet niet wie. En waarom ook? Hij wil eigenlijk niemand doodmaken. De zeer hooggeboren edelman Poe-Ha weet Ko-Ko ervan te overtuigen toch maar een slachtoffer te zoeken, omdat de Mikado anders Ko-Ko's eigen hoofd zal eisen. Dat vindt Ko-Ko ook geen prettig idee en zo gaat hij noodgedwongen op zoek...


Rolverdeling

De mikado van Japan - Kees Dobbe, Nanki-Poo, zijn zoon - Frank Geisink, Ko-Ko, opperbeul te Tiki-Tu - Joop Wesseling, Poe-Ha, een bijzonder hoog heerschap - John Lust, Ishi-Nihiro-Ishi-Daro, iets minder hoog heerschap - Luc Theunissen, Myam-Yam, Japans meisje, pupil van Ko-Ko - Daphne Wittebrood, Moyu-Meishi, haar zusje, ook een pupil van Ko-Ko - Danique Peereboom, Ushi Meini-Immenagi, derde pupil van Ko-Ko - Cynthia Vriend, Eng-Tang, een oudere hofdame - Marjo Bosch, Japanse vrouwen, edellieden, personeel van de Mikado - Bel Canto-operettekoor en jeugdleden
Kaartverkoop via www.belcanto-oostzaan.nl of 075-6841985. Uitvoeringen zijn zaterdag 19 en 26 november, 20.00 uur en zondag 20 en 27 november, 14.00 uur.

Afbeelding
Gevarieerd zondagmiddagconcert Uitgaan 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Oostzaan schenkt hospice Het Tij € 10.000,00 Nieuws 27 jan, 13:06
Afbeelding
Asteroïde scheert langs aarde Algemeen 26 jan, 12:28
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Martin Vonk nieuwe voorzitter IJsclub Centrum Oostzaan Nieuws 24 jan, 11:07
Afbeelding
Kansen Oostzanerveld in kaart Nieuws 24 jan, 09:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:58
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:48
Afbeelding
Het grote Oranje, het Oostzaanse korfbaltalent Noor (18) gaat ervoor Sport 23 jan, 15:13
Afbeelding
Zondagmiddagconcert met bekend gezicht Uitgaan 23 jan, 14:16
Afbeelding
Toename aantal auto-inbraken in onze regio Algemeen 23 jan, 14:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.