De focus op de kinderen

Partnerbijdrage
Michelle: 'Kinderen toveren een glimlach op mijn gezicht.'
Michelle: 'Kinderen toveren een glimlach op mijn gezicht.' (Foto: Aangeleverd)

REGIO - “Kinderen toveren een glimlach op mijn gezicht. De ontwikkeling volgen, van kruipen naar lopen, van brabbelen naar kletsen, vind ik echt geweldig”, vertelt Michelle.

Sinds eind 2021 werkt Michelle als flexpoule medewerker bij Kinderopvang Berend Botje. En achter Michelle zit een wel heel bijzonder verhaal. 

Basisschooljuf

Zo is ze haar loopbaan gestart als basisschooljuf in Amsterdam, heeft ze daarna samen met haar man een speelgoedwinkel in Oostzaan gerund en geeft ze al vijftig jaar zwemles bij een zwemvereniging in Amsterdam. 

Geen vaste locatie

“Toen mijn man en ik besloten om de winkel te sluiten, het coronavirus toesloeg en het geven van zwemles daardoor in het water viel, vroeg mijn dochter Birgit, op dat moment al jaren werkzaam bij Berend Botje: ‘Is werken in de kinderopvang niet iets voor jou?’ Met de juiste papieren op zak was het binnen twee weken beklonken en was ik pedagogisch medewerker. En ik vind het geweldig! Ik vind het heerlijk dat ik geen vaste locatie en vaste groep heb.”

“In de regio Oostzaan, Landsmeer en Den Ilp tour ik rond. De ene keer werk ik op de buitenschoolse opvang en de andere keer sta ik een dagje op het kinderdagverblijf. Net waar ik nodig ben. Ondertussen voel ik mij echt onderdeel van deze regio. Ik ken iedereen op de locaties en ik word er ontzettend blij van dat ik mijn collega’s kan helpen door zo flexibel te zijn.”

“De grote voordelen van het werken als flexpoule medewerker? De randzaken als administratieve taken en vergaderingen, daar hoef ik mij niet mee bezig te houden. Hierdoor kan ik mij volledig focussen op de kinderen, zij zijn tenslotte mijn passie.”

Rode draad

“Van (zwem)juf en werken in de speelgoedwinkel naar pedagogisch medewerker. Ik kan wel zeggen dat kinderen de rode draad in mijn carrière zijn!”