Cris de Jong namens Compaen in de aanval.
Cris de Jong namens Compaen in de aanval. (Foto: Tjerk Laan)

Compaen klaar voor hervatting seizoen

17 jan, 09:35 Sport

APELDOORN/OOSTZAAN - Compaen is klaar voor de hervatting van het seizoen. De voorbereiding op de tweede helft werd zaterdag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Dynamo 2.

De onaantastbare koploper in de noordpoule van de topdivisie was dan wel met 4-2 te sterk, maar de Oostzaanse volleyballers toonden verbetering ten opzichte van de negen gespeelde competitiewedstrijden. Voor Compaen was het ook een weerzien met het Wall of Fame-lid Justin Sombroek. De ex-international heeft de leiding bij de reserves van de landskampioen.

Compaen kon in dit vriendschappelijke duel niet beschikken over de zieke Koen van de Wetering, de met vakantie zijnde Mike Kruizinga en de nog niet wedstrijdfitte Allard Rieuwers. Coach Bob Hartman had ter aanvulling de talenten Misha Keasberry en Marc Haveman opgeroepen. Jelmer Lubberts trok het gele liberoshirt van Kruizinga aan.

De invallende nummer 13 kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij gaf goed leiding aan de passlijn en wist regelmatig smashes van de grond te plukken. Opvallend was ook Calvin Ooms, die vier sets lang menig aanval naar de vloer mokerde. Tenslotte toonde Jesse Koopman dat hij het restant van de competitie weer wil uitblinken.

Al met al liet Compaen zien dat de ploeg de topsportregeling van de bond en de daarmee gepaard gaande ontheffing van de gemeente Oostzaan goed gebruikt heeft. Er kon hierdoor volop met een volledige bezetting drie keer in de week fanatiek getraind worden. 

Bij de ploeg en begeleiding bestaat ook het besef dat een gemiddelde van een punt per wedstrijd zeker verbetering behoeft. Verder weet Compaen dat er in de zestiende finale van de beker kansen liggen.

De formatie treft zaterdag in Bedum DIO, dat in de andere poule net als Compaen een bescheiden klassering heeft. In een eerder topdivisieleven vochten de zeerovers uit de Zaan heroïsche duels uit in het hoge Noorden. Meestal overleefde de DIOsaurus de slagenwisseling.

Heel voorzichtig blikt Compaen al vooruit naar de achtste finale als de ploeg in een thuisduel de winnaar van Inter Rijswijk-Olhaco zou treffen. Zo blijft ook dan de confrontatie met een eredivisionist uit.

Het worden sowieso de laatste wedstrijden van spelverdeler Koen Baas. De aanvoerder vertrekt voor enkele maanden naar de Verenigde Staten. De 17-jarige Cris de Jong (foto), broer van Lycurgus-volleyballer Tieme, krijgt hierdoor een plek in de selectie. Setuppers van dienst zijn dan Cris en Kevin de Jong, waarvan alleen de geoefende genealogen een familieband kunnen ontwaren.

Marcel Vermeulen

Afbeelding
OVNH: TommyTomato Beste Onderneming van 2022 (De Belofte) Algemeen 25 mei, 19:30
Afbeelding
Burgemeester maakt kennis met Belbus Algemeen 25 mei, 16:32
Afbeelding
Memorabele metamorfose bij Compaen Algemeen 25 mei, 13:17
Afbeelding
College Oostzaan geïnstalleerd Algemeen 25 mei, 09:36
Afbeelding
Sterrenwacht Vesta viert 50-jarig bestaan Algemeen 24 mei, 16:43
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Ik en mijn HEMA-worst Algemeen 21 mei, 20:24
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
Brommobiel op de kop geraakt in Oostzaan 112-nieuws 20 mei, 02:18
Afbeelding
Let’s Dance met Concordia Algemeen 19 mei, 11:06
Afbeelding
Turnjongens DEV in de prijzen Algemeen 18 mei, 15:57
Afbeelding
‘Er zijn zoveel incidenten waarbij wij hulp en bijstand bieden’ Algemeen 18 mei, 15:35
Afbeelding
Eigen(tijdse) uitvoering Tsjechov De Musical Algemeen 18 mei, 13:47
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.