‘Afvallen of spieren kweken is niet het doel, maar het middel’

Sport
Nick Helsloot heeft zijn derde fitness-studio geopend.
Nick Helsloot heeft zijn derde fitness-studio geopend. "Of je onderneemt of je onderneemt niet." (Foto: Rodi Media/MvS)

LANDSMEER/OOSTZAAN – Waar veel ondernemers gebukt gaan onder de hindernissen die de coronacrisis twee jaar lang voor hun voeten heeft geworpen, daar heeft sportschoolhouder Nick Helsloot doodleuk een derde Sport-Natural-vestiging geopend: Sport-Natural boutique in Oostzaan. “Of je onderneemt of je onderneemt niet”, klinkt het nuchter.

Door Marcel van Stigt

Goedlachs, energiek, positief. Nick Helsloot is het levende visitekaartje van zijn eigen sportschool. Daar voegt hij een even heldere als constructieve ondernemersgeest aan toe: denken in mogelijkheden, kansen zien en die benutten, ook in coronatijd. Misschien wel juíst in coronatijd. Want met een venijnig virus dat geniepig op de loer ligt raakt men er steeds meer van doordrongen hoe belangrijk het is gezond te zijn én gezond te blijven. En hoe hou je dat zelf in de hand? Door een sportschool te bezoeken waar je vakkundig wordt begeleid – binnen maar ook buiten de muren van het pand.

Derde vestiging

De 32-jarige Landsmeerder is van nature meer dan geïnteresseerd in sport en een gezond leefwijze. Hij lééft sport, stelt hij. Staat ermee op, gaat ermee naar bed. Het heeft geleid tot de opening van een sportschool in Amsterdam-Noord, een filiaal in Landsmeer en nu dus een derde vestiging in Oostzaan. Het principe is overal hetzelfde: het gat verkleinen dat volgens Helsloot zit tussen een fitnessclub en een personal trainer; een aanpak op maat met persoonlijke aandacht, maar wel tegen een schappelijke prijs. 

‘Opvolging belangrijk’

“Bij Sport-Natural is opvolging belangrijk, de lange termijn”, zegt hij. “Het is heel gebruikelijk dat je na een maand sporten inzakt. Wij proberen dat moment vóór te zijn en je scherp te houden. Dat doen we door onze leden tijdig een motiverende app te sturen, zodat ze hun focus houden.”

Nick Helsloot geeft, zoals hij dat noemt, onbaatzuchtige hulp. Zijn doelstelling is het niet om maar zoveel mogelijk leden binnen te halen. Sterker nog: hij houdt het ledenbestand beperkt om te voorkomen dat het bij de toestellen dringen wordt. Maar vooral wil hij iedereen die bij hem aanklopt goed adviseren. 

Persoonlijk gesprek

Aan elk traject gaat daarom een persoonlijk gesprek vooraf. Daarvoor trekt Nick – of een collega van hem – gerust een uurtje uit. Besproken wordt wat de kandidaat-klant voor ogen heeft en wat de sportschool daarin kan betekenen. Nick: “De mensen komen hier omdat ze zich lekker willen voelen. Niet om af te vallen of spieren te kweken; dat is het middel, niet het doel. Wij willen kwaliteit leveren en bieden een individueel programma met resultaatgarantie.”

Voeding en leefstijl

Naast op maat gesneden programma’s geeft de sportschool adviezen op het gebied van voeding en leefstijl en kan men eventueel terecht bij een fysiotherapeut. De begeleiding strekt zich bovendien uit tot buiten de muren van het pand. De data van de deelnemers worden verzameld en met een activity tracker kunnen ook buiten de school metingen worden gedaan. Dat levert een compleet beeld op.

‘Fijne, plezierige manier van fitness’

Het concept dat Sport-Natural biedt slaat aan. In Amsterdam-Noord, in Landsmeer en nu ook in Oostzaan. De vestiging aan de Begoniastraat is nog maar net geopend en blijkt nu al in een behoefte te voorzien. Nick: “Wat ik vaak hoor is dat mensen gecharmeerd zijn van het gemak dat ze bij ons ondervinden. Daarmee doelen ze op het biocircuit waar we mee werken. Je logt één keer in, volgt een routing en de apparaten stellen zich automatisch in. Dat hoef je niet zelf te doen. Je hoeft bovendien weinig tijd aan het trainen te spenderen. Dertig minuten is genoeg. Onze leden zijn ook te spreken over onze aanpak op maat. Ze vinden het hier een fijne, plezierige manier van fitness.”

Meer weten/ Kijk op https://www.sportnatural-boutique.nl/.