Landbouwshow Opmeer op groen?

Algemeen
Een prachtig plaatje van de Landbouwshow in Opmeer. Kan het evenement in 2020 plaatsvinden?
Een prachtig plaatje van de Landbouwshow in Opmeer. Kan het evenement in 2020 plaatsvinden? (Foto: archief Rodi Media)

Organisatoren van evenementen kijken altijd ver vooruit. Zo ook het bestuur van Landbouwshow Opmeer. Normaalgesproken start het bestuur in januari de voorbereidingen langzaam op voor de prachtige dag op de eerste maandag van augustus.

Hoe dat komend jaar moet is door deze onzekere tijden nog een vraag. De wil en de ingrediënten zijn aanwezig om de 111e Landbouwshow te organiseren op 2 augustus 2021. De grote vraag is hoe de coronacrisis zich gaat ontwikkelen.

In gedachten is het bestuur zo rond de feestdagen bij vrijwilligers, sponsoren en deelnemers. Van veel vrijwilligers is bekend dat ze in de startblokken staan en deelnemers hebben hun beste dieren voor de keuringen in gedachten. Kunnen ze aan de slag deze zomer? Voor de sponsoren is het een heel verschillend jaar geweest. De een heeft vrijwel geen last van de crisis, maar voor anderen zijn het wellicht hele moeilijke tijden. Het bestuur leeft mee met deze bedrijven en hoopt dat ze blijven voortbestaan. Dit voorkomt het nodige leed en om ze in de toekomst weer te begroeten als sponsor.

Het is nu, bijna acht maanden, voor de start van het evenement onduidelijk of Landbouwshow Opmeer 2021 doorgang vindt. Het is nog ver weg en niemand kan in de toekomst kijken met corona-effecten die moeilijk te voorspellen zijn. Daarom wenst het bestuur van Landbouwshow Opmeer iedereen plezierige feestdagen en een nieuw jaar zonder beperkingen, want dan is een Landbouwshow deze zomer mogelijk.

Wappert de vlag 2 augustus 2021?