Lintjes uitgereikt aan echtpaar Verbruggen en Jos Konijn uit Spanbroek

Algemeen
De burgemeester en Els en Jan Verbruggen.
De burgemeester en Els en Jan Verbruggen. (Foto: Nancy Holderbeke)

Burgemeester Van den Hengel reikte 26 april aan drie inwoners uit Spanbroek een Koninklijk lintje uit. Ze werden thuis verrast en opgehaald met een koets met paarden om vervolgens naar het gemeentehuis te gaan. In het gemeentehuis werden zij opgewacht door familie en bekenden en reikte burgemeester Van den Hengel de onderscheidingen uit.

Pastor Jan Verbruggen was pastoraal werker van meerdere RK-parochies in de gemeente Opmeer. In zijn werk wordt en werd hij altijd bijgestaan door zijn echtgenote Els Verbruggen. Na het emeritaat van pastor Verbruggen zijn zij actief betrokken gebleven bij de lokale gemeenschap voor onder meer de oecumenische werkgroep, de Franciscaanse Beweging Nederland, parochie Sint Bonifatius in Spanbroek, parochie Sint Lambertus in De Weere, de werkgroep Boni plus (onder andere het honderd jarig bestaan van de kerk), het parochiekoor/avondwakekoor in De Weere, de werkgroep Omzien naar Elkaar, de KVG en mantelzorg voor de inmiddels overleden pastoor Hoogenboom.

Jos Konijn zet zich sinds de jaren ‘80 actief in als vrijwilliger voor de lokale samenleving en lokale evenementen. Hij was/is vrijwilliger bij basisschool Bonifatius, de commissie Music Gala van Erato, de Sint Bonifatius parochie en tennisvereniging Hoog-Op. Hij is voorzitter en vrijwilliger bij ‘t Kerkhuys (stichting Behoud Hervormde Kerk Spanbroek en de stichting exploitatie ‘t Kerkhuys).

Jos Konijn, en familie, poseert samen met burgemeester Van den Hengel.